НАЧАЛО Биткойн

Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

март 24, 2022 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия е готова да приема Биткойн за природни ресурси

Русия е склонна да приеме Биткойн за износ на природни ресурси, каза председателят на енергийния комитет на Конгреса на страната Павел Завални на пресконференция в четвъртък.

Завални обясни, че Русия е отворена да приема различни валути за своя износ, като се започне с природен газ, в зависимост от предпочитания от купувача метод на плащане. Председателят обаче каза, че условията ще зависят от статута на външните отношения на страната вносител с Русия.

Когато става дума за нашите ‘приятелски’ страни, като Китай или Турция, които не ни оказват натиск, ние им предлагаме от известно време да преминат плащанията към национални валути, като рубли и юани”, каза Завални по време на прес конференцията. 

“С Турция това може да бъде лири и рубли. Така че може да има различни валути и това е стандартна практика. Ако искат Биткойн, ние ще търгуваме с Биткойн.”

Изявлението на Завални идва след коментарите на президента Владимир Путин в сряда, който изисква “недружелюбните” страни да плащат за руския газ в рубли. Посланието на Путин беше ясно, но не е ясно дали Русия може едностранно да промени съществуващите договори, установени в евро.

Председателят на енергийния комитет на Държавната дума повтори решението на Путин, като добави, че страната също трябва да приеме златото.

Когато търгуваме със западни държави… те трябва да плащат с твърди пари”, каза Завални. 

“И твърдите пари са злато, или трябва да плащат в удобни за нас валути, а това е националната валута – рублата. Това се отнася до нашите ‘недружелюбни’ страни.”

Прочети Още: ‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

Склонността на Русия да приеме Биткойн е значителна, тъй като миналата година Путин отхвърли възможността в интервю на събитието на Руската енергийна седмица в Москва.

Вярвам, че има стойност”, каза Путин по това време, визирайки BTC. 

“Но аз не вярвам, че може да се използва в търговията с петрол.”

Настоящият размер на пазара на Биткойн и неговата ликвидност поставят въпроси за това дали валутата може да се използва широко от страните в международната търговия в този момент.

Въпреки това, като бъде отворена за възможността и евентуално провеждайки пилотни сделки със заинтересовани страни, Русия може да постави основата за предстояща тенденция, при която нациите избират да извършват транзакции в глобалната парична система без гражданство.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

септември 25, 2022 13:23 1 мин. четене

Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment

Според фирмата за крипто анализи Santiment Биткойн (BTC) и XRP подават бичи сигнали на фона на пазарния спад.

септември 24, 2022 10:56 1 мин. четене

Биткойн: Европейска фондова борса листва BTC ETP

Новият крипто финансов продукт с екологична насоченост е представен от дъщерно дружество на DeFi Technologies.

септември 23, 2022 20:48 1 мин. четене