НАЧАЛО Други

Русия и ислямските държави работят заедно в посока дедоларизация

май 24, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия и ислямските държави работят заедно в посока дедоларизация

Според неотдавнашен доклад между Русия и ислямските държави се водят дискусии относно дедоларизацията и състоянието на световната финансова система.

Алексей Оверчук, заместник министър-председател на Русия заяви, че тези разговори са част от по-широко разглеждане на настоящите глобални промени.

Дневният ред се фокусира основно върху дедоларизацията, финансовата автономия, промишленото производство, енергийната сигурност и продоволствената сигурност.

Оверчук подчерта, че тези глобални промени, включително процесите по дедоларизация и създаването на независима финансова система, оказват влияние върху отношенията между Русия и ислямските държави.

Тази всеобхватна програма разкрива обещаващо бъдеще със значителни положителни перспективи за отношенията на Русия с ислямските държави.

Правителството участва активно в подпомагането на по-нататъшното развитие в тази насока.

След поредица от международни санкции, наложени заради действията ѝ в Украйна, Русия разшири финансовите си връзки с Иран.

Forbes съобщи, че VTB, втората по големина руска банка, наскоро е открила представителство в Иран, а две ирански банки се подготвят да открият физически клонове в Русия.

Александър Новак, заместник министър-председател на Русия разкри, че приблизително 80% от взаимните разплащания между Русия и Иран вече се извършват в риали и рубли, а не в щатски долари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.