НАЧАЛО Други

Robinhood преустановяват плана си да станат банка

НОЕ. 29, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Robinhood преустановяват плана си да станат банка

Robinhood решиха да се откажат от плановете си да станат банка. Пионерът в търговията на криптовалути и акции, който не взима комисионна, оттегли заявлението си до валутната контролно-ревизионна служба.

Robinhood оттегля заявлението за банкова харта


Оценявайки се на зашеметяващите $7,6 милиарда, Robinhood започна нова ера, разтърсваща статуквото с безкомисионна търговия през 2013 г. Всъщност имаше такова огромно въздействие, че предизвика развити брокерски фирми като Fidelity и Charles Schwab също да намалят техните такси.

Но се оказва, че не е толкова лесно да се разрие света на банкирането, колкото много финтех стартъпи смятат.

Няколко млади компании, включително Square на Джак Дорси и банковия стартъп за мобилни телефони Varo Money, разчитаха на специална банкова харта, която им разреши да работят като банки.

Това обаче бе отменено миналия месец, след като федерален окръжен съд в Ню Йорк постанови, че валутната контролно-ревизионна служба не разполага с правомощията да издава такива лицензи. Ако финтех стартъпите искат да работят като банки, те ще трябва да преминат през същия строг контрол, какъвто е бил при съществуващите институции за финансови услуги.

Решението няма да повлияе на продуктовите планове на компанията


Източник, запознат с въпроса, коментира пред CNBC, че оттеглянето на заявлението на Robinhood е доброволно и няма да повлияе на продуктовите планове на компанията.

Robinhood ще продължи да се фокусира върху увеличаване на участието си във финансовата система и предизвикателството да обслужва по-добре всички ... Ние ценим усилията и сътрудничеството на всички страни, с които работихме през целия този процес.


Според CNBC обаче, ако компанията беше предприела по-прагматичен подход, нещата можеха да се окажат по различен начин. Robinhood неправомерно планира да открие разплащателна и спестовна сметка с 3% лихва (по-скоро твърде публично).

Това е червен флаг на американските сенатори, които изразиха своята загриженост по отношение на тръговската платформа и други финтех компании, които избягват необходимия регулаторен контрол.

Докато изтеглянето на заявлението осветява борбата на финтех за подриване на съществуващите банки, малко вероятно е Robinhood да бъдат спрени.

В крайна сметка има и друг начин. Не е рядкост Уолстрийт да си партнира със Силициевата долина в наши дни. Вземете за примери Apple и Goldman Sachs или Google и Citi. Едната страна управлява депозитите на клиентите, докато другата се грижи за потребителското изживяване и избягва да се ангажира с регулациите. И двете страни печелят.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Служител на Telegram ще бъде разпитан под клетва в Обединеното Кралство

 Искът, подаден от SEC миналата седмица и предоставен в понеделник, търси свидетелства и документи от Хайман, свързани с работата му за набиране на средства за блокчейн токена TON на Telegram.Иск...
ДЕК. 12, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на криптовалути в Грузия използва 10% от цялата електроенергия на страната

Само миналия месец, Bitmain, водещият в света производител на хардуер за копаене, откри предполагаемо най-голямата ферма за криптовалути в света.Съоръжението от 33 000 акра притежава общ капаците...
ДЕК. 11, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nike ще токенизира обувките си на Етериум блокчейна

 В документ, публикуван в Службата за патенти и търговски марки в САЩ и от 10-ти декември, Nike заяви, че възнамерява да генерира уникални идентификационни номера и да създаде ERC 721 токени за някои ...
ДЕК. 11, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света