НАЧАЛО Други

Robinhood преустановяват плана си да станат банка

НОЕ. 29, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Robinhood преустановяват плана си да станат банка

Robinhood решиха да се откажат от плановете си да станат банка. Пионерът в търговията на криптовалути и акции, който не взима комисионна, оттегли заявлението си до валутната контролно-ревизионна служба.

Robinhood оттегля заявлението за банкова харта


Оценявайки се на зашеметяващите $7,6 милиарда, Robinhood започна нова ера, разтърсваща статуквото с безкомисионна търговия през 2013 г. Всъщност имаше такова огромно въздействие, че предизвика развити брокерски фирми като Fidelity и Charles Schwab също да намалят техните такси.

Но се оказва, че не е толкова лесно да се разрие света на банкирането, колкото много финтех стартъпи смятат.

Няколко млади компании, включително Square на Джак Дорси и банковия стартъп за мобилни телефони Varo Money, разчитаха на специална банкова харта, която им разреши да работят като банки.

Това обаче бе отменено миналия месец, след като федерален окръжен съд в Ню Йорк постанови, че валутната контролно-ревизионна служба не разполага с правомощията да издава такива лицензи. Ако финтех стартъпите искат да работят като банки, те ще трябва да преминат през същия строг контрол, какъвто е бил при съществуващите институции за финансови услуги.

Решението няма да повлияе на продуктовите планове на компанията


Източник, запознат с въпроса, коментира пред CNBC, че оттеглянето на заявлението на Robinhood е доброволно и няма да повлияе на продуктовите планове на компанията.

Robinhood ще продължи да се фокусира върху увеличаване на участието си във финансовата система и предизвикателството да обслужва по-добре всички ... Ние ценим усилията и сътрудничеството на всички страни, с които работихме през целия този процес.


Според CNBC обаче, ако компанията беше предприела по-прагматичен подход, нещата можеха да се окажат по различен начин. Robinhood неправомерно планира да открие разплащателна и спестовна сметка с 3% лихва (по-скоро твърде публично).

Това е червен флаг на американските сенатори, които изразиха своята загриженост по отношение на тръговската платформа и други финтех компании, които избягват необходимия регулаторен контрол.

Докато изтеглянето на заявлението осветява борбата на финтех за подриване на съществуващите банки, малко вероятно е Robinhood да бъдат спрени.

В крайна сметка има и друг начин. Не е рядкост Уолстрийт да си партнира със Силициевата долина в наши дни. Вземете за примери Apple и Goldman Sachs или Google и Citi. Едната страна управлява депозитите на клиентите, докато другата се грижи за потребителското изживяване и избягва да се ангажира с регулациите. И двете страни печелят.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

Този резултат идва два месеца след първоначалното пускане на Tether на платформата, която предлага широка гама от други стабилни монети, включително Dai (DAI), USD Coin (USDC), sUSD и TrueUS...
МАЙ. 29, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stellar финансират SatoshiPay с 1 милион долара

Според прессъобщение днес, това е третата инвестиция, направена от SDF в SatoshiPay, и тя трябва преди всичко да помогне на доставчика на микроплащания да разработи и пусне на пазара своето ново търго...
МАЙ. 29, 2020 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръст на Етериум адресите с положителен баланс

Всъщност, не всички адреси, използвани за транзакции, записани на блокчейн, имат положителен баланс, защото някои се използват и след това се изпразват.Според графика, публикувана в Twitter, през първ...
МАЙ. 29, 2020 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple предлагат ново технологично решение за корпоративните плащания

Облак, който да помага на клиентите да придвижват средствата по-бързо, включително XRP Много бизнес процеси сега стават все по-дигитализирани поради карантираната от пандемията по целия свят. Гигант...
МАЙ. 29, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света