НАЧАЛО Други

Robinhood се насочва към Великобритания чрез придобиването на Ziglu

април 21, 2022 15:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood се насочва към Великобритания чрез придобиването на Ziglu

Robinhood, значителна борса, базирана в САЩ, придоби малка британска крипто фирма Ziglu за неразкрита сума.

Този ход бележи първата стъпка на Robinhood към отваряне на операции в Обединеното кралство, както потвърждава тяхното изявление.

“В близко бъдеще нищо няма да се промени за настоящите клиенти на Ziglu. В дългосрочен план ние ще интегрираме Ziglu по-пълно в Robinhood, ще пренесем марката Robinhood в чужбина и ще работим за разширяване на операциите извън Обединеното кралство в Европа.”

В момента Robinhood няма планове да отваря борсова търговия за клиенти извън САЩ. Тяхната цел е да започнат да отварят крипто платформата за клиенти в международен план.

В момента Ziglu предлага набор от продукти на клиенти от Обединеното кралство, включително лихвоносни продукти като GBP Boost и BTC Boost. И двете предлагат 5% APY върху заложените активи. Освен това, крипто-активите могат да бъдат държани на съхранение със Ziglu и да бъдат изразходвани с помощта на дебитна карта Ziglu.

Въпреки това, подобно на Robinhood, има проблеми с прехвърлянето на крипто активи в и извън приложението Ziglu. Потребителите на Robinhood не можеха да преместват криптовалута в или извън своите акаунти до тази година, когато пуснаха функцията си за крипто портфейл. Все още има сериозни ограничения при портфейла Robinhood, като дневни лимити за транзакции и изчакване на транзакциите да се “уредят”, когато използвате Robinhood Instant. Можете да изпращате само $5,000 крипто на ден от вашия акаунт в Robinhood.

Това повдига въпроси относно ликвидността в рамките на борсата и защо се налага такъв лимит. Ziglu обаче в момента не предлага възможност за депозиране или теглене на криптовалута на своята платформа. Това е просто фиат, включен и изключен за покупки на криптовалута. Можете да депозирате фиат в GBP, EUR или USD, но не можете да депозирате или теглите криптовалута. В скорошно писмо до акционерите те обявиха, че крипто преводите идват заедно с Apple Pay.

Свързахме се директно с главния изпълнителен директор на Ziglu Марк Хиперсън, който отбеляза:

“Ние сме възхитени от това, което комбинираната сила на Robinhood и Ziglu може да донесе на нашите клиенти.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

Robinhood – голяма световна фирма

Новината идва само седмици след като Ziglu обяви, че са завършили своя инвестиционен кръг от Серия А. Те разкриха, че са “получили подобрена оферта от голяма световна фирма”, която сега изглежда е Robinhood.

В съобщението те по-нататък заявиха, че се стремят да постигнат статут на “назначен представител”, което ще им позволи да предлагат акции и дялове в рамките на платформата.

Това може да означава, че Robinhood ще има рамката за предоставяне на подобна услуга на клиенти от Обединеното кралство, каквато в момента предлага в САЩ. Няма обаче информация от нито една от страните, която да потвърди това.

Ziglu донася само 103,000 нови клиенти в екосистемата Robinhood от 17 милиона потребители. Въпреки това, този ход вероятно е фокусиран повече върху придобиване на юридическо лице, което вече е преминало необходимите регулаторни препятствия, отколкото към добавяне на потребители. Времева рамка за всякакви промени или ребрандиране на Ziglu не е публикувана. Нищо няма да се промени в краткосрочен план до обявлението.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене