НАЧАЛО Финтех

Robinhood получава брокерски лиценз във Великобритания

АВГ. 10, 2019 16:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Robinhood получава брокерски лиценз във Великобритания

Приложението за търговия с акции без комисионни получи одобрение от английските регулатори, което бележи навлизането на компанията на европейските пазари.

Robinhood получава зелена светлина от регулаторите в Англия.


Базираното в Силиконовата долина приложение за търговия с акции, което наскоро беше оценено от инвеститорите на 7,6 милиарда долара, получи регулаторно одобрение във Великобритания. Платформата вече стъпва на европейския пазар и отваря врати в Лондон.


По-конкретно, Robinhood International Ltd., дъщерно дружество на Robinhood, е получило разрешение от органа за финансово поведение да работи като брокер във Великобритания (с известни ограничения). Това подсилва компанията за стартиране на Острова, въпреки че компанията остава потайна относно детайлите кога това ще се случи.


В допълнение, платформата разкрива, че е назначила Уондър Рътгърс за президент на Robinhood International. Той идва от лондонската финтех компания Plum, където е ръководил инвестиционния и спестовен продукт на стартъпа, като преди това се казва, че е ръководил екип за продукти, регулации и операции в TransferWise.


Рътгърс ще ръководи бизнеса във Великобритания и ще управлява новия лондонски офис на компанията, който вече започна да набира персонал. Източници казаха на TechCrunch през април, че Robinhood търси хора за множество позиции, включително набиране на персонал, операции, маркетинг / PR, поддръжка на клиенти, спазване на регулации и продукт.


Компанията  казва, че също изгражда екип за изследване на потребители, базиран в Лондон, за да може по-добре да намери подходящ продукт на пазара там. Грубото изграждане на локализирана версия на Robinhood очевидно няма да е достатъчно.


Междувременно, новината, че компанията набира своя планиран старт във Великобритания, е интересна в контекста на местните  финтех стартъпи, които пуснаха свои собствени версии на търговия без комисионни.


Първият  конкурент беше базираната в Лондон Freetrade, която избра много рано да създаде добросъвестен "challenger broker", включително да получи необходимия лиценз от FCA, а не просто да си партнира с установен брокер. 


Приложението позволява да инвестирате в акции и ETF. Трейдовете са "без такса", ако не ви е проблем, че поръчките се изпълняват в края на работния ден. Ако искате незабавно изпълнение, компанията начислява  £ 1 на всеки трейд.


Миналата седмица Revolut най-накрая стартира своята версия на търговия с акции без комисионни, макар и предварително. Засега тази функция е ограничена до някои клиенти на Revolut с първокласна метална карта (която сама по себе си включва месечна абонаментна такса) и обхваща 300 акции, изброени в САЩ. Компанията казва, че планира в бъдеще да се разшири до щатски и европейски акции, както и борсово търгувани фондове. 


Revolut няма собствен брокерски лиценз, но си партнира с американския брокер DriveWealth за част от своите технологии и изискваното регулаторно разрешение.


Freetrade отдавна твърди, че за да внесете иновации в рамките на търговията, трябва да изградите и да притежавате пълния пакет за посредничество. Това беше първият двигател в това отношение сред новото поколение на "без комисионни" търговски приложения в САЩ, въпреки че други, включително базираната в Холандия Bux, а вече и Robinhood, поеха по същия път. Само времето ще покаже дали Revolut ще бъде принуден да направи същото.


Друг интересен факт е, че Revolut и Robinhood споделят инвеститори, а именно Index и DST. Това е интересен развой на събитията, тъй като двата еднорога започват да се конкурират. СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света