НАЧАЛО Алткойни

Robinhood: Може ли Dogecoin да се превърне във ‘валутата на интернет’?

април 15, 2022 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Robinhood: Може ли Dogecoin да се превърне във ‘валутата на интернет’?

Главният изпълнителен директор на Robinhood Владимир Тенев в четвъртък следобед се обърна към общността в Twitter, за да обясни как Dogecoin може да се превърне в „бъдещата валута на интернет“.

В нишка от 12 публикации до своите близо 200,000 последователи Тенев очерта какви стъпки трябва да се предприемат, за да се превърне меме криптовалутата в използваем актив за ежедневни плащания и транзакции в интернет.

Тенев започна, като обърна внимание на факта, че таксите за транзакции на Dogecoin – приблизително $0.003 на транзакция – вече са достатъчно малки, за да поставят алткойна като осъществим лидер в пространството на електронните пари.

Той вярва, че размерът на блока и времето за създаване на блок в Dogecoin мрежата са основните области, които изискват подобрение, за да може криптовалутата да стане широко разпространена.

Dogecoin (DOGE) в момента има размер на блока от 1MB и време за добив от 1 минута, което означава, че общата пропускателна способност на Dogecoin е приблизително 40 транзакции в секунда (TPS).

НЕ ИЗПУСКАЙ
Най-големият мениджър на активи разглежда употребата на тази криптовалута

За сравнение, мрежата на VISA има пропускателна способност от приблизително 65,000 TPS – което означава, че DOGE ще трябва да увеличи общата си пропускателна способност приблизително 1,625 пъти, за да бъде наравно с VISA. Тенев казва, че това не е притеснение и може да бъде решено просто чрез увеличаване на ограничението за размер на блока на DOGE от 1MB на 1GB и евентуално до 10GB.

Тенев завърши темата със съобщение до разработчиците на Dogecoin, призовавайки ги да се съсредоточат върху увеличаването на ограничението за размера на блока преди всичко.

Темата на Тенев беше публикувана само три часа след като създателят на Dogecoin Джаксън Палмър разкритикува планираното от бившия „CEO на Dogecoin“ Илон Мъск потенциално враждебно поглъщане на Twitter.

Необходими са доста впечатляваща умствена гимнастика, за да се свърже всякакъв вид „свобода“ с това, че най-богатият човек в света инициира враждебно поглъщане и принуждава една от най-големите обществени социални медийни платформи да стане частна„, каза Палмър в туит до своите 41,000 последователи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
MicroStrategy агресивно ще купува Биткойн (BTC) – Майкъл Сейлър

Палмър не се чуди, когато става дума за критика на Мъск. В средата на май миналата година Палмър нарече Мъск „самовглъбен измамник“ и твърдеше, че представянето на милиардера в Saturday Night Live е „[потресаващо]„.

Цената на Dogecoin остава относително незасегната от тези скорошни събития, като токенът се търгува странично между $0.14 и $0.15 през последните седем дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Chilliz (CHZ) с най-високи седмични печалби сред най-големите криптовалути

Въпреки че повечето криптовалути се върнаха в мечата зона, някои, като Chiliz (CHZ), отбелязат значително увеличение на цените.

август 18, 2022 15:41 1 мин. четене

Етериум може да се коригира около Сливането – Артър Хейс

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс каза, че Етериум вероятно ще направи корективно движение през следващите седмици.

август 18, 2022 11:55 1 мин. четене

Coinbase: Тази криптовалута ще бъде основополагаща в бъдеще

Водещата американска борса за криптовалути твърди, че една стабилна монета ще играе важна роля в трансформиращия се финансов пейзаж.

август 17, 2022 18:24 1 мин. четене

Над 700 нови криптовалути на пазара по време на засилена волатилност

През 2022 г. крипто пазарът се характеризираше със значителна волатилност – фактор, който вероятно щеше да повлияе на новите проекти, присъединяващи се към пазара.

август 16, 2022 14:42 1 мин. четене