НАЧАЛО Други

Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

ЮЛИ. 12, 2018 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

Община Рияд, Саудитска Арабия, си партнира с IBM, за да разработи съвместно стратегия за рационализиране на правителствените услуги и сделки в блокчейн, предаде ITP.net, съобщено на 11-ти юли.


Този ход беше направен в съответствие с автентичното решение на правителството на Саудитска Арабия да работи за подобряване на качеството на общинските услуги за клиентите и да интегрира водещи технологии в услугите като част от програмата Saudi Vision 2030.


Програмата Saudi Vision 2030 е програма за икономическо развитие и диверсификация на икономиката на Саудитска Арабия, далеч от петрола, която се състои от 30-40% от БВП на страната.


Първоначално въведена през 2016 г. от коронясания принц Мохамед бин Салман, дневният ред има за цел също да развива инфраструктурата, здравеопазването, туризма, образованието, както и военните разходи и производство.

Подкрепени от основните правителствени отдели, община Рияд, IBM и саудитската технологична компания Elm Company ще организират семинари, за да определят кои услуги могат да бъдат модернизирани чрез блокчейн.

Впоследствие IBM ще разработи първото блокчейн решение на общинско ниво, докато Elm ще внедри технологията в услуги, предоставяни от правителството. Тарек Зарг Ели Аюн, генерален мениджър на IBM за Саудитска Арабия, заяви пред ITP, че IBM "вярва", че блокчейн технологията "има способността да променя света по същия начин като Интернет, като същевременно предефинира начина на работа и сделки". добави:

Чрез сътрудничеството между община Риад, Elm и IBM ще можем да помогнем на Саудитското правителство да преосмисли и да промени начина, по който се предоставят услуги на гражданите, жителите, бизнеса и посетителите. Това е стратегическа стъпка към подкрепа на целите на визията на Saudi Vision 2030.

През май правителството на Саудитска Арабия проведоха блокчейн семинари, фокусирани върху изграждането на интелигентни договори и децентрализирани приложения на Етериум (DApps). Властите описаха събитието като част от техния план за създаване на "цифрова среда" в рамките на плана и целите за действие за 2020 г.

Паричният орган на Саудитска Арабия (SAMA) си партнира с Ripple през февруари тази година, за да предостави подкрепа на международната платежна технология на Ripple за банките в страната. Пилотната програма ще позволи на участващите KSA банки да използват софтуера на Ripple, xCurrent, за трансгранични плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света