НАЧАЛО Други

Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

ЮЛИ. 12, 2018 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

Община Рияд, Саудитска Арабия, си партнира с IBM, за да разработи съвместно стратегия за рационализиране на правителствените услуги и сделки в блокчейн, предаде ITP.net, съобщено на 11-ти юли.


Този ход беше направен в съответствие с автентичното решение на правителството на Саудитска Арабия да работи за подобряване на качеството на общинските услуги за клиентите и да интегрира водещи технологии в услугите като част от програмата Saudi Vision 2030.


Програмата Saudi Vision 2030 е програма за икономическо развитие и диверсификация на икономиката на Саудитска Арабия, далеч от петрола, която се състои от 30-40% от БВП на страната.


Първоначално въведена през 2016 г. от коронясания принц Мохамед бин Салман, дневният ред има за цел също да развива инфраструктурата, здравеопазването, туризма, образованието, както и военните разходи и производство.

Подкрепени от основните правителствени отдели, община Рияд, IBM и саудитската технологична компания Elm Company ще организират семинари, за да определят кои услуги могат да бъдат модернизирани чрез блокчейн.

Впоследствие IBM ще разработи първото блокчейн решение на общинско ниво, докато Elm ще внедри технологията в услуги, предоставяни от правителството. Тарек Зарг Ели Аюн, генерален мениджър на IBM за Саудитска Арабия, заяви пред ITP, че IBM "вярва", че блокчейн технологията "има способността да променя света по същия начин като Интернет, като същевременно предефинира начина на работа и сделки". добави:

Чрез сътрудничеството между община Риад, Elm и IBM ще можем да помогнем на Саудитското правителство да преосмисли и да промени начина, по който се предоставят услуги на гражданите, жителите, бизнеса и посетителите. Това е стратегическа стъпка към подкрепа на целите на визията на Saudi Vision 2030.

През май правителството на Саудитска Арабия проведоха блокчейн семинари, фокусирани върху изграждането на интелигентни договори и децентрализирани приложения на Етериум (DApps). Властите описаха събитието като част от техния план за създаване на "цифрова среда" в рамките на плана и целите за действие за 2020 г.

Паричният орган на Саудитска Арабия (SAMA) си партнира с Ripple през февруари тази година, за да предостави подкрепа на международната платежна технология на Ripple за банките в страната. Пилотната програма ще позволи на участващите KSA банки да използват софтуера на Ripple, xCurrent, за трансгранични плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света