НАЧАЛО Други

Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

ЮЛИ. 12, 2018 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рияд си партнират с IBM за разработка на блокчейн

Община Рияд, Саудитска Арабия, си партнира с IBM, за да разработи съвместно стратегия за рационализиране на правителствените услуги и сделки в блокчейн, предаде ITP.net, съобщено на 11-ти юли.

 


Този ход беше направен в съответствие с автентичното решение на правителството на Саудитска Арабия да работи за подобряване на качеството на общинските услуги за клиентите и да интегрира водещи технологии в услугите като част от програмата Saudi Vision 2030.


Програмата Saudi Vision 2030 е програма за икономическо развитие и диверсификация на икономиката на Саудитска Арабия, далеч от петрола, която се състои от 30-40% от БВП на страната.


Първоначално въведена през 2016 г. от коронясания принц Мохамед бин Салман, дневният ред има за цел също да развива инфраструктурата, здравеопазването, туризма, образованието, както и военните разходи и производство.

Подкрепени от основните правителствени отдели, община Рияд, IBM и саудитската технологична компания Elm Company ще организират семинари, за да определят кои услуги могат да бъдат модернизирани чрез блокчейн.

Впоследствие IBM ще разработи първото блокчейн решение на общинско ниво, докато Elm ще внедри технологията в услуги, предоставяни от правителството. Тарек Зарг Ели Аюн, генерален мениджър на IBM за Саудитска Арабия, заяви пред ITP, че IBM "вярва", че блокчейн технологията "има способността да променя света по същия начин като Интернет, като същевременно предефинира начина на работа и сделки". добави:

Чрез сътрудничеството между община Риад, Elm и IBM ще можем да помогнем на Саудитското правителство да преосмисли и да промени начина, по който се предоставят услуги на гражданите, жителите, бизнеса и посетителите. Това е стратегическа стъпка към подкрепа на целите на визията на Saudi Vision 2030.

През май правителството на Саудитска Арабия проведоха блокчейн семинари, фокусирани върху изграждането на интелигентни договори и децентрализирани приложения на Етериум (DApps). Властите описаха събитието като част от техния план за създаване на "цифрова среда" в рамките на плана и целите за действие за 2020 г.

Паричният орган на Саудитска Арабия (SAMA) си партнира с Ripple през февруари тази година, за да предостави подкрепа на международната платежна технология на Ripple за банките в страната. Пилотната програма ще позволи на участващите KSA банки да използват софтуера на Ripple, xCurrent, за трансгранични плащания.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Rakuten ще позволи на клиентите да зареждат сметката си с BTC, ETH, BCH

В официално съобщение фирмата обяви, че ще позволи на клиентите на своя крипто портфейл и борсова платформа Rakuten Wallet да попълват сметките си за електронно плащане, използвайки Биткойн, Етериум и...
МАР. 1, 2021 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Robinhood очаква да плати $ 26,6 милиона FINRA глоба

Не всичко е негативно за компанията, която се готви да стане публична - Robinhood се оценява на 20 милиарда долара и добави 6 милиона потребители на крипто през 2021 година.Robinhood, популярното прил...
МАР. 1, 2021 13:29 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хиляди търговци в САЩ вече могат да приемат крипто плащания

Повече от 8,500 търговци на OLB вече могат да приемат BTC, ETH, USDC и DAI на мястото на продажба чрез платформата за управление на бизнеса OmniSoft на компанията. Клиентите, желаещи да плащат с крипт...
МАР. 1, 2021 12:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Finance добавя раздел “крипто”

Разделът, озаглавен “Крипто”, вече се появява в категорията “Сравнение на пазарите” заедно с конвенционалните фондови и валутни пазари.  Разделът предоставя ключова информация за ценообразув...
МАР. 1, 2021 09:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света