НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple се изправя пред съда за четвърти път

АВГ. 9, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple се изправя пред съда за четвърти път

Ripple може да се изправи срещу четвърта съдебна процедура, свързана с правната класификация на криптовалутата XRP.


Адвокатско дружество Rosen казва, че разследва дали Ripple Labs, Inc. са нарушили федералните закони за ценни книжа във връзка с продажбата на XRP.

Нюйоркската фирма твърди, че "представлява инвеститори по целия свят, като концентрира практиката си в дейностите по класове на ценни книжа и съдебни дела срещу дериватите на акционерите". Той също така заявява, че подготвя "съдебен процес с клауза за възстановяване на загубите, понесени от купувачите на Ripple XRP токените".

Ripple вече са били част от няколко съдебни дела, заведени в Калифорния, твърдейки, че XRP е ценна книга

3 май - Адвокатска кантора Taylor-Copeland подава съдебно дело в Сан Франциско, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
5 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подава дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
27 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подаде дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.

Ripple отхвърли обвиненията, като заяви, че цифровият актив е напълно отделен и независим от частната компания. На конференцията на CB Insights "Future of Fintech" в Ню Йорк през юни изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус даде три причини, поради които смята, че XRP не е ценна книга.

Присъединете се към нашата Telegram група


"Ако Ripple, компанията се закрие утре, XRP ще продължи да работи. Това е отворена, децентрализирана технология, която съществува независимо от Ripple."

Хората, които купуват XRP си мислят, че купуват акции на Ripple. Има компания, наречена Ripple. Ние сме частна компания. Имаме инвеститори. Хората са закупили акции на компанията Ripple. Но закупуването на XRP не ви дава собственост върху Ripple. Това не ви дава достъп до дивиденти или печалби, които могат да идват от Ripple.


"XRP решава проблем. Няма функционалност в една ценна книга."


На отделна дискусия през октомври Гарлингхаус нарече XRP "нашия цифров актив" в панел на FinTech в Сан Франциско. Ripple притежава 60% от цялото количество на XRP, като по-голямата част от него е заключена в escrow.
Най-високопоставен служител в SEC наскоро заяви, че Биткойн и Етериум не са ценни книжа, но не споменават за XRP.

https://youtu.be/MVNXtmR_Rjo

В подготвена реч директорът на отдела за корпоративни финанси на SEC, Уилям Хинман каза: "Като отхвърлим набирането на средства, което съпровождаше създаването на етер, въз основа на моето разбиране за настоящото състояние на тази криптовалута, мрежата Етериум и нейната децентрализирана структура и продажбите на етер не са сделки с ценни книжа. Както и при Биткойн , прилагането на режима за оповестяване на федералните закони за ценни книжа към текущите сделки в етер не изглежда да придава особено значение".

Ripple е наел двама бивши служители на SEC да представляват компанията в съда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

UNI се справя добре на фона на масивни загуби при DeFi

UNI токенът, който позволява на базирания на Етериум обмен Uniswap да се ръководи от общността, скочи с около 20% в последните 24 часа. Към момента, криптовалутата се търгува около $5, като в същото в...
СЕП. 23, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателят на Yearn.Finance ще подкрепи нов DeFi проект

Според публикация в Medium, споделена на 17-ти септември, Алън, псевдонимният основател на токена SAFE, обяви подкрепата на основателя на Yearn.Finance, Андре Кронйе. В публикацията се твърди, че прое...
СЕП. 22, 2020 22:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на Tether надмина $15 милиарда

Това затвърждава още повече позицията на актива като криптовалута номер три по пазарна капитализаци отчитайки $15 милиарда.Tether отпразнува новото постижение в Twitter, като посочи ръста за последнит...
СЕП. 22, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Надценен ли е UNI токена на Uniswap?

В социалните медии, той е известен с подкрепата си за Биткойн и Bitfinex и мечата си нагласа за алткойните. Joe007 отговори на потребител, който го попита за мнението му за токена за управление на Uni...
СЕП. 22, 2020 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света