НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple се изправя пред съда за четвърти път

АВГ. 9, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple се изправя пред съда за четвърти път

Ripple може да се изправи срещу четвърта съдебна процедура, свързана с правната класификация на криптовалутата XRP.


Адвокатско дружество Rosen казва, че разследва дали Ripple Labs, Inc. са нарушили федералните закони за ценни книжа във връзка с продажбата на XRP.

Нюйоркската фирма твърди, че "представлява инвеститори по целия свят, като концентрира практиката си в дейностите по класове на ценни книжа и съдебни дела срещу дериватите на акционерите". Той също така заявява, че подготвя "съдебен процес с клауза за възстановяване на загубите, понесени от купувачите на Ripple XRP токените".

Ripple вече са били част от няколко съдебни дела, заведени в Калифорния, твърдейки, че XRP е ценна книга

3 май - Адвокатска кантора Taylor-Copeland подава съдебно дело в Сан Франциско, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
5 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подава дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
27 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подаде дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.

Ripple отхвърли обвиненията, като заяви, че цифровият актив е напълно отделен и независим от частната компания. На конференцията на CB Insights "Future of Fintech" в Ню Йорк през юни изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус даде три причини, поради които смята, че XRP не е ценна книга.

Присъединете се към нашата Telegram група


"Ако Ripple, компанията се закрие утре, XRP ще продължи да работи. Това е отворена, децентрализирана технология, която съществува независимо от Ripple."

Хората, които купуват XRP си мислят, че купуват акции на Ripple. Има компания, наречена Ripple. Ние сме частна компания. Имаме инвеститори. Хората са закупили акции на компанията Ripple. Но закупуването на XRP не ви дава собственост върху Ripple. Това не ви дава достъп до дивиденти или печалби, които могат да идват от Ripple.


"XRP решава проблем. Няма функционалност в една ценна книга."


На отделна дискусия през октомври Гарлингхаус нарече XRP "нашия цифров актив" в панел на FinTech в Сан Франциско. Ripple притежава 60% от цялото количество на XRP, като по-голямата част от него е заключена в escrow.
Най-високопоставен служител в SEC наскоро заяви, че Биткойн и Етериум не са ценни книжа, но не споменават за XRP.

https://youtu.be/MVNXtmR_Rjo

В подготвена реч директорът на отдела за корпоративни финанси на SEC, Уилям Хинман каза: "Като отхвърлим набирането на средства, което съпровождаше създаването на етер, въз основа на моето разбиране за настоящото състояние на тази криптовалута, мрежата Етериум и нейната децентрализирана структура и продажбите на етер не са сделки с ценни книжа. Както и при Биткойн , прилагането на режима за оповестяване на федералните закони за ценни книжа към текущите сделки в етер не изглежда да придава особено значение".

Ripple е наел двама бивши служители на SEC да представляват компанията в съда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света