НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple се изправя пред съда за четвърти път

АВГ. 9, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple се изправя пред съда за четвърти път
 

Ripple може да се изправи срещу четвърта съдебна процедура, свързана с правната класификация на криптовалутата XRP.


Адвокатско дружество Rosen казва, че разследва дали Ripple Labs, Inc. са нарушили федералните закони за ценни книжа във връзка с продажбата на XRP.

Нюйоркската фирма твърди, че "представлява инвеститори по целия свят, като концентрира практиката си в дейностите по класове на ценни книжа и съдебни дела срещу дериватите на акционерите". Той също така заявява, че подготвя "съдебен процес с клауза за възстановяване на загубите, понесени от купувачите на Ripple XRP токените".

Ripple вече са били част от няколко съдебни дела, заведени в Калифорния, твърдейки, че XRP е ценна книга

3 май - Адвокатска кантора Taylor-Copeland подава съдебно дело в Сан Франциско, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
5 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подава дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
27 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подаде дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.

Ripple отхвърли обвиненията, като заяви, че цифровият актив е напълно отделен и независим от частната компания. На конференцията на CB Insights "Future of Fintech" в Ню Йорк през юни изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус даде три причини, поради които смята, че XRP не е ценна книга.

Присъединете се към нашата Telegram група


"Ако Ripple, компанията се закрие утре, XRP ще продължи да работи. Това е отворена, децентрализирана технология, която съществува независимо от Ripple."

Хората, които купуват XRP си мислят, че купуват акции на Ripple. Има компания, наречена Ripple. Ние сме частна компания. Имаме инвеститори. Хората са закупили акции на компанията Ripple. Но закупуването на XRP не ви дава собственост върху Ripple. Това не ви дава достъп до дивиденти или печалби, които могат да идват от Ripple.


"XRP решава проблем. Няма функционалност в една ценна книга."


На отделна дискусия през октомври Гарлингхаус нарече XRP "нашия цифров актив" в панел на FinTech в Сан Франциско. Ripple притежава 60% от цялото количество на XRP, като по-голямата част от него е заключена в escrow.
Най-високопоставен служител в SEC наскоро заяви, че Биткойн и Етериум не са ценни книжа, но не споменават за XRP.

https://youtu.be/MVNXtmR_Rjo

В подготвена реч директорът на отдела за корпоративни финанси на SEC, Уилям Хинман каза: "Като отхвърлим набирането на средства, което съпровождаше създаването на етер, въз основа на моето разбиране за настоящото състояние на тази криптовалута, мрежата Етериум и нейната децентрализирана структура и продажбите на етер не са сделки с ценни книжа. Както и при Биткойн , прилагането на режима за оповестяване на федералните закони за ценни книжа към текущите сделки в етер не изглежда да придава особено значение".

Ripple е наел двама бивши служители на SEC да представляват компанията в съда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубайски фонд продава Биткойн за $750 милиона за да купи Cardano и Polkadot

И двата блокчейна са високоскоростни мрежи, които могат да поддържат евтино внедряване на смарт договори и да осигуряват мащабируемост на нови разработчици.Фондът твърди, че притежава нетни активи за ...
ФЕВ. 27, 2021 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale се насочва към Chainlink, Cardano, Polkadot и други

Най-големият хедж фонд за придобиване на Биткойн, Grayscale Investments, потвърди, че обмисля диверсификация на портфолиото си с нови продукти. Новите крипто тръстове, които той обмисля, ще се ос...
ФЕВ. 26, 2021 17:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света