НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple се изправя пред съда за четвърти път

АВГ. 9, 2018 09:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple се изправя пред съда за четвърти път
 

Ripple може да се изправи срещу четвърта съдебна процедура, свързана с правната класификация на криптовалутата XRP.


Адвокатско дружество Rosen казва, че разследва дали Ripple Labs, Inc. са нарушили федералните закони за ценни книжа във връзка с продажбата на XRP.

Нюйоркската фирма твърди, че "представлява инвеститори по целия свят, като концентрира практиката си в дейностите по класове на ценни книжа и съдебни дела срещу дериватите на акционерите". Той също така заявява, че подготвя "съдебен процес с клауза за възстановяване на загубите, понесени от купувачите на Ripple XRP токените".

Ripple вече са били част от няколко съдебни дела, заведени в Калифорния, твърдейки, че XRP е ценна книга

3 май - Адвокатска кантора Taylor-Copeland подава съдебно дело в Сан Франциско, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
5 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подава дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.
27 юни - Адвокатска кантора Robbins Arroyo подаде дело в Сан Матео, Калифорния срещу Ripple Labs Inc, XRPII LLC и главен изпълнителен директор Брадли Гарлингхаус.

Ripple отхвърли обвиненията, като заяви, че цифровият актив е напълно отделен и независим от частната компания. На конференцията на CB Insights "Future of Fintech" в Ню Йорк през юни изпълнителният директор на Ripple Брад Гарлингхаус даде три причини, поради които смята, че XRP не е ценна книга.

Присъединете се към нашата Telegram група


"Ако Ripple, компанията се закрие утре, XRP ще продължи да работи. Това е отворена, децентрализирана технология, която съществува независимо от Ripple."

Хората, които купуват XRP си мислят, че купуват акции на Ripple. Има компания, наречена Ripple. Ние сме частна компания. Имаме инвеститори. Хората са закупили акции на компанията Ripple. Но закупуването на XRP не ви дава собственост върху Ripple. Това не ви дава достъп до дивиденти или печалби, които могат да идват от Ripple.


"XRP решава проблем. Няма функционалност в една ценна книга."


На отделна дискусия през октомври Гарлингхаус нарече XRP "нашия цифров актив" в панел на FinTech в Сан Франциско. Ripple притежава 60% от цялото количество на XRP, като по-голямата част от него е заключена в escrow.
Най-високопоставен служител в SEC наскоро заяви, че Биткойн и Етериум не са ценни книжа, но не споменават за XRP.

https://youtu.be/MVNXtmR_Rjo

В подготвена реч директорът на отдела за корпоративни финанси на SEC, Уилям Хинман каза: "Като отхвърлим набирането на средства, което съпровождаше създаването на етер, въз основа на моето разбиране за настоящото състояние на тази криптовалута, мрежата Етериум и нейната децентрализирана структура и продажбите на етер не са сделки с ценни книжа. Както и при Биткойн , прилагането на режима за оповестяване на федералните закони за ценни книжа към текущите сделки в етер не изглежда да придава особено значение".

Ripple е наел двама бивши служители на SEC да представляват компанията в съда.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум проби $590

Етериум се изстреля до значителна нова рекордна стойност за първи път от две години, като нарасна с $100 в рамките на само няколко дни.  По-рано днес бе докладавано, че ETH отбеляза значител...
НОЕ. 23, 2020 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Насочва ли се XRP към 2 долара?

Майкъл ван де Поп казва на своите 85,000 последователи в Twitter, че XRP има дълъг път да извърви, преди да достигне близо $2, което някои анализатори прогнозират, че може да се случи в следващия бичи...
НОЕ. 22, 2020 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може да продължи корекцията си под $530

Цената на ETH скочи допълнително над съпротивата на $520 и се установи доста над 100-периодната проста плъзгаща се средна стойност на 4-часовата графика. Движението нагоре беше такова, че имаше п...
НОЕ. 22, 2020 15:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света