НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple с 3 нови партньорства с крипто борси за xRapid

АВГ. 19, 2018 17:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple с 3 нови партньорства с крипто борси за xRapid

Ripple съобщава, че са подписали партньорство с 3 крипто борси: Bittrex, Coins.ph и Bitso. Партньорството се фокусира върху използването на продукта на Ripple, xRapid, който позволява превръщането на XRP токени във фиатни валути и прави трансграничните транзакции безпроблемни и бързи.


Основният мотив на това партньорство е да подобрят своя продукт за сетълмент на трансгранични плащания.


xRapid е система за брутен сетълмент в реално време на Ripple, която основно се използва за прехвърляне на международен фиат от една финансова институция в друга. Партньорите, които се присъединиха към Ripple, са Bittrex (САЩ), Coins.ph (Филипини) и Bitso (Мексико). Тези платформи за търговия с криптовалути ще се възползват от това партньорство, тъй като се развива здрава екосистема за обмен на трансгранични плащания.https://twitter.com/CoryTV/status/1030093091410247680Как ще работи?


Тези три нови партньора ще позволят на платежното решение xRapid да конвертира XRP в щатски долари, мексиканско песо и филипинско песо съответно. Процесът на изпращане на пари до Мексико от САЩ чрез xRapid работи по следния начин.

1) Финансова институция в САЩ, която има профил в Bittrex, ще започне плащане в Мексико, използвайки xRapid.

2) Плащането се преобразува от щатски долари в XRP на борсата Bittrex.

3) Плащането се урежда в книгата на XRP.

4) Bitso ще конвертира XRP в песо от името на мексиканска банка.

5) След това банката в Мексико ще плати на получателя на транзакцията в песо.

Кори Джонсън, главен пазарен стратег в Ripple, отбелязва:

Bittrex е едно от най-големите имена в търговията с цифрови активи в САЩ. Същото важи и за Bitso в Мексико и Coins.ph във Филипините. Това прави днешното съобщение важно развитие за xRapid. Вече видяхме няколко успешни пилоти на xRapid и докато преместваме продуктите от бета в производството по-късно тази година, тези партньори за обмен ще ни позволят да предоставим на финансовите институции комфорта и увереността, че техните плащания ще се движат безпроблемно между различните валути.


Ползите и съмненията


Още през май 2018 г. финансовите институции проверяват изпращането на плащания от САЩ в Мексико и се съобщава, че разходите за транзакции са намалени с 40% до 70%. В допълнение, времето за транзакция е било отрязано от 2, 3 дни само до няколко минути.

Ripple е агресивен в изграждането на отношения с банкови институции по целия свят. Те са влезли на пазара в Близкия изток, като работят с Kuwait Finance House и се стремят да навлязат на китайския пазар. Вицепрезидентът на стратегическите сметки на Европейския съюз в Ripple, Джереми Лайт, заяви по-рано, че Китай определено е страна, в която интересът към блокчейн е огромен.

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, смята, че броят на банките, които използват XRP за извършване на международни плащания, ще се увеличи драстично, като каза:

Публично заявих, че до края на тази година имам пълна увереност, че големите банки ще използват xRapid като ликвиден инструмент.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света