НАЧАЛО Алткойни

Ripple обявяват експанзия в Близкия Изток

ноември 1, 2018 21:55 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple обявяват експанзия в Близкия Изток

Глобалният директор на Ripple за инфраструктурни иновации Дилип Рао казва, че близо 200 банки и финансови институции вече са на RIppleNet.

Средно на всеки шест дни, Ripple добавя нов клиент към своята мрежа от доставчици на платежни услуги, които използват софтуерните решения на компанията за обработка на трансгранични плащания.

Подписали сме с близо 200 финансови институции по света. Сега имаме три банки в Саудитска Арабия, две в Кувейт, една в Бахрейн, една в Оман, и няколко тук в ОАЕ. И наистина тук, е най-бързо развиващият се пазар. 

Според Рао, Ripple ще отвори първия си офис в Дубай до края на 2018 година.

Той казва, че ранните осиновители на технологията на Ripple могат да помогнат на обикновените работници и да подкрепят области, където традиционните платформи за плащане като Swift може да са непрактични.

В някои части на света, например в Южна Азия, банките са се отказали от използването на Swift и са изградили свои собствени технологии, за да взаимодействат в тези коридори, така че да могат да движат пари бързо и евтино, за да отговорят на нуждите на клиентите в тези високoобемни коридори.
Ако искате да изпратите тези пари, няма да сте особено наясно какви са таксите, които банката ще плати от другата страна. И така, това, което ще получите, може да бъде значително по-малко от това, което сте изпратили. И ако изпращате пари за обикновените работници, това често може да бъде малка сума, а таксите за тези малки плащания могат да достигнат от 5% до 10%. Така че това всъщност накърнява хората, които най-малко могат да си го позволят. 

Рао казва, че технологията на Ripple е особено въздействаща, когато става въпрос за изпращане на малки количества пари през границите, и може да постави основата за транзакции от машина към машина, които се движат само като „част от стотинка“.

Затова ние мислим, че решаването на този проблем генерално ни позволява да кажем следното: Как да придвижваме още по-малки суми?“

И това може да започне да изгражда основата за дигитална икономика, защото ако сега мислите, че машините говорят помежду си, може да се правят 50 милиарда сделки всяка година. Това е размерът на това, което микро плащанията – една десета от цент – и наистина съществуващата инфраструктура не е в състояние да се справи с тези много ниски стойности и голям обем сделки. Затова смятаме, че има изискване да се изгради нов набор от инфраструктури, които да могат да поддържат този вид цифрова икономика.

https://youtu.be/JQK0K8AYz_0

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене