НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple обявяват експанзия в Близкия Изток

НОЕ. 1, 2018 21:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple обявяват експанзия в Близкия Изток

Глобалният директор на Ripple за инфраструктурни иновации Дилип Рао казва, че близо 200 банки и финансови институции вече са на RIppleNet.


Средно на всеки шест дни, Ripple добавя нов клиент към своята мрежа от доставчици на платежни услуги, които използват софтуерните решения на компанията за обработка на трансгранични плащания.

Подписали сме с близо 200 финансови институции по света. Сега имаме три банки в Саудитска Арабия, две в Кувейт, една в Бахрейн, една в Оман, и няколко тук в ОАЕ. И наистина тук, е най-бързо развиващият се пазар. 

Според Рао, Ripple ще отвори първия си офис в Дубай до края на 2018 година.

Той казва, че ранните осиновители на технологията на Ripple могат да помогнат на обикновените работници и да подкрепят области, където традиционните платформи за плащане като Swift може да са непрактични.

В някои части на света, например в Южна Азия, банките са се отказали от използването на Swift и са изградили свои собствени технологии, за да взаимодействат в тези коридори, така че да могат да движат пари бързо и евтино, за да отговорят на нуждите на клиентите в тези високoобемни коридори.
Ако искате да изпратите тези пари, няма да сте особено наясно какви са таксите, които банката ще плати от другата страна. И така, това, което ще получите, може да бъде значително по-малко от това, което сте изпратили. И ако изпращате пари за обикновените работници, това често може да бъде малка сума, а таксите за тези малки плащания могат да достигнат от 5% до 10%. Така че това всъщност накърнява хората, които най-малко могат да си го позволят. 

Рао казва, че технологията на Ripple е особено въздействаща, когато става въпрос за изпращане на малки количества пари през границите, и може да постави основата за транзакции от машина към машина, които се движат само като "част от стотинка".

Затова ние мислим, че решаването на този проблем генерално ни позволява да кажем следното: Как да придвижваме още по-малки суми?"

И това може да започне да изгражда основата за дигитална икономика, защото ако сега мислите, че машините говорят помежду си, може да се правят 50 милиарда сделки всяка година. Това е размерът на това, което микро плащанията - една десета от цент - и наистина съществуващата инфраструктура не е в състояние да се справи с тези много ниски стойности и голям обем сделки. Затова смятаме, че има изискване да се изгради нов набор от инфраструктури, които да могат да поддържат този вид цифрова икономика.

https://youtu.be/JQK0K8AYz_0

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Този алткойн се покачва след листинг на Coinbase

Adventure Gold (AGLD), който е родният крипто актив на Loot Project, който сега е листнат в Coinbase Pro.Проектът пусна незаменими токени “Loot Bag” (NFT), които по същество представляват текстови фай...
СЕП. 21, 2021 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Dogecoin милионерът' загуби половин милион долара

Някои статистики за загуби от DogecoinКонтесото написа в Twitter, че тъй като мнозина го упрекват, че е показал портфолиото си само когато DOGE е нагоре, той е готов да демонстрира и загубите си от кр...
СЕП. 21, 2021 18:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е ценна книга, според известният трейдър Питър Бранд

Като се има предвид това, регулаторната несигурност, свързана с криптовалутата, създадена от Ripple, няма да попречи на търговеца ветеран да я притежава "при правилните обстоятелства".Бранд, дългогоди...
СЕП. 21, 2021 14:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света