НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple на конференцията Sibos 2018 в Сидни

ОКТ. 22, 2018 16:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple на конференцията Sibos 2018 в Сидни
 

Sibos 2018 наближава. Това е най-важната конференция за финансовите услуги в света. Темата за тази година е "Даване на възможност за цифровата икономика", като една от включените опции не е нищо друго освен Ripple.


Това е важно, тъй като въвежда блокчейн технологията като основен вариант за банките и финансовите институции, които традиционно са склонни да бъдат много консервативни и да отхвърлят промените в начина си на действие.

Организаторите на конференцията избраха четири теми, за да уточнят начина, по който финансовите институции трябва да се адаптират към новия цифров свят по отношение на услугите:


  • Начинът, по който данните, изкуствения интелект и роботиката стимулират услугите и иновациите и как те принуждават бизнес моделите да се подновяват.

  • Новите технологии и парадигми, които могат да се справят с финансовата престъпност, като споделят съответната информация.

  • Изправяне пред предизвикателствата, породени от киберсигурността в новата цифрова икономика.

  • Адаптиране към новите геополитически и регулаторни приоритети в света.


Sibos се провежда в Международния конгресен център (ICC) в Сидни, Австралия на 22-25-ти Октомври, 2018. Това е третият път, когато конференцията се провежда в този град, което е добър сценарий за Sibos, защото това е град, който съчетава енергия, иновации и инфраструктура. Това е 40-то събитие по рода си и SWIFT организира всичко това.

Ето какво е вълнуващо: SWIFT е доминиращата система за международни парични преводи и плащания.


Ако искате да изпратите пари от САЩ, до например Франция (или Мексико или Индонезия), операцията ще се извърши чрез SWIFT и това е институцията, която спонсорира тази конференция.

Ripple се опитва да завладее бизнеса на SWIFT, като използва комбинация от блокчейн технология, партньорства с много от световните банки (наречени RippleNet), родните софтуерни платформи на Ripple (като xRapid) и родната криптовалута на Ripple, наречена XRP.


https://twitter.com/BeatboxThe/status/1047810632882565120


Във и извън крипто сферата има много скептицизъм относно обсебващата мисия на Ripple да се внедри в традиционната финансова система. Традиционните банки не се доверяват на криптовалутите, защото са много консервативни и крипто пазара е много променлив от самото начало.

От страната на крипто общността, скептицизмът се корени в оригиналната мисия на Биткойн, както е казано от самият Сатоши: да се отърве от всички фиатни валути и от финансовата система на света, така че за крипто пуристите, Ripple работи за врага, така да се каже.Във всеки случай, фактът, че Ripple е избран за включване в общоприето събитие като това е добра новина, не само за този проект, но и за всички крипто токени. Това означава, че най-сетне светът обръща внимание на всички предимства, които всеки традиционен бизнес (банките в този конкретен случай) може да получи от приемането на блокчейн.

Това е потенциално признание от страна на банките, че светът се променя и че те трябва да измислят нови стратегии, които да могат да се справят с нуждите на съвременния свят.


Светът обръща внимание, а някои от най-влиятелните отрасли в света го включват в своя бизнес модел. Това е чудесна новина за крипто общността, тъй като реалната полезност може само да създаде търсене на XRP и други токени и това ще кара пазара да върви нагоре.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Stellar е нараснал с над 340% в рамките на 2020 година

Kриптовалутата Stellar (XLM), която понастоящем се нарежда на 11-то място по пазарна капитализация, е привлякла безпрецедентен интерес от глобални инвеститори.Такъв интереси, наблюдаван в последно вре...
НОЕ. 30, 2020 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов крипто актив отчете невероятен ръст от 2,278% за по-малко от месец

SynLev (SYN) е DeFi актив, изграден върху блокчейна на Етериум и разчита на Chainlink оракули за получаване на външни данни. Според бялата книга на крипто актива, той има за цел да осигури децентрализ...
НОЕ. 29, 2020 17:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо ...
НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Предстоят масивни печалби на алткойн пазара

В нов туит, Сондърс подчерта, че сривът на XRP до $0,46 не означава, че алткойн сезонът е приключил. “Кръв по улиците. Невероятно. XRP е възстановил 61,8% от чудовищното движение, което направи н...
НОЕ. 28, 2020 17:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света