НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ripple на конференцията Sibos 2018 в Сидни

ОКТ. 22, 2018 16:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ripple на конференцията Sibos 2018 в Сидни
 

Sibos 2018 наближава. Това е най-важната конференция за финансовите услуги в света. Темата за тази година е "Даване на възможност за цифровата икономика", като една от включените опции не е нищо друго освен Ripple.


Това е важно, тъй като въвежда блокчейн технологията като основен вариант за банките и финансовите институции, които традиционно са склонни да бъдат много консервативни и да отхвърлят промените в начина си на действие.

Организаторите на конференцията избраха четири теми, за да уточнят начина, по който финансовите институции трябва да се адаптират към новия цифров свят по отношение на услугите:


  • Начинът, по който данните, изкуствения интелект и роботиката стимулират услугите и иновациите и как те принуждават бизнес моделите да се подновяват.

  • Новите технологии и парадигми, които могат да се справят с финансовата престъпност, като споделят съответната информация.

  • Изправяне пред предизвикателствата, породени от киберсигурността в новата цифрова икономика.

  • Адаптиране към новите геополитически и регулаторни приоритети в света.


Sibos се провежда в Международния конгресен център (ICC) в Сидни, Австралия на 22-25-ти Октомври, 2018. Това е третият път, когато конференцията се провежда в този град, което е добър сценарий за Sibos, защото това е град, който съчетава енергия, иновации и инфраструктура. Това е 40-то събитие по рода си и SWIFT организира всичко това.

Ето какво е вълнуващо: SWIFT е доминиращата система за международни парични преводи и плащания.


Ако искате да изпратите пари от САЩ, до например Франция (или Мексико или Индонезия), операцията ще се извърши чрез SWIFT и това е институцията, която спонсорира тази конференция.

Ripple се опитва да завладее бизнеса на SWIFT, като използва комбинация от блокчейн технология, партньорства с много от световните банки (наречени RippleNet), родните софтуерни платформи на Ripple (като xRapid) и родната криптовалута на Ripple, наречена XRP.


https://twitter.com/BeatboxThe/status/1047810632882565120


Във и извън крипто сферата има много скептицизъм относно обсебващата мисия на Ripple да се внедри в традиционната финансова система. Традиционните банки не се доверяват на криптовалутите, защото са много консервативни и крипто пазара е много променлив от самото начало.

От страната на крипто общността, скептицизмът се корени в оригиналната мисия на Биткойн, както е казано от самият Сатоши: да се отърве от всички фиатни валути и от финансовата система на света, така че за крипто пуристите, Ripple работи за врага, така да се каже.Във всеки случай, фактът, че Ripple е избран за включване в общоприето събитие като това е добра новина, не само за този проект, но и за всички крипто токени. Това означава, че най-сетне светът обръща внимание на всички предимства, които всеки традиционен бизнес (банките в този конкретен случай) може да получи от приемането на блокчейн.

Това е потенциално признание от страна на банките, че светът се променя и че те трябва да измислят нови стратегии, които да могат да се справят с нуждите на съвременния свят.


Светът обръща внимание, а някои от най-влиятелните отрасли в света го включват в своя бизнес модел. Това е чудесна новина за крипто общността, тъй като реалната полезност може само да създаде търсене на XRP и други токени и това ще кара пазара да върви нагоре.https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето кои криптовалути може да направят 100x скок, според Altcoin Daily (видео)

В ново видео YouTube инфлуенсърите и крипто анализатори казват на своите 656,000 абонати, че платформата за анализ на данни Messari може да предоставя на търговците възможността да разберат кои монети...
АПР. 20, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям онлайн търговец ще приема Dogecoin плащания

Андрю Чой, старши бранд мениджър на Newegg, каза: Вълнението и инерцията около криптовалутата са неоспорими, а скорошният скок на стойността на Dogecoin подчертава необходимостта да се улесни кли...
АПР. 20, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предрича срив на Dogecoin (DOGE)

Във видеоклип, озаглавен "Doge Bubble Edition“, публикуван на канала му в YouTube на 16-ти април, Хоскинсън каза:DOGE винаги е бил за нашата индустрия нещо като вътрешна шега, домашен любимец, безгриж...
АПР. 19, 2021 17:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase обмислят да добавят 100 нови криптовалути

Гейминг токена ENJ и родния актив на Cardano ADA отбелязаха значително увеличение на цените след включването им в платформата за търговия на базираната в Сан Франциско фирма. ENJ скочи с 65% и ADA с 2...
АПР. 19, 2021 13:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света