НАЧАЛО Регулации

Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

ЮЛИ. 23, 2018 09:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

Индийската централна банка, РБИ (Резервната банка на Индия), призова Върховния съд на страната да регулира криптовалутите, съобщиха от Financial Express на 21-и юли.

 


През април тази година РБИ обяви, че ще спре да предоставя услуги на фирми или лица, занимаващи се с крипто, позовавайки се на високи рискове.

Старшият адвокат на РБИ Шям Диван заяви на пейка, ръководена от главния съдия Дипак Мишра, че е необходимо да се регулират Биткойн (BTC) и други криптовалути, тъй като тези "специални средства" ще "насърчават незаконните сделки".

Диван също така посочи, че въпросът има "огромни политически измерения", които свидетелстват, че криптото има потенциал да окаже влияние върху глобалните парични потоци.

Старшият адвокат обясни, че интердисциплинарният комитет, ръководен от секретаря по икономическите въпроси, Subhash Garg, създаден през 2017 г., за да разработи регулаторната рамка за крипто, разглежда този въпрос. РБИ изисква три седмици, за да отговори на множество петиции относно разпоредбите.

На 19-и юли Върховният съд съобщи за отлагане на окончателното изслушване относно забраната на РБИ за крипто сделки - първоначално насрочена за 20-и юли - до 11-и септември.

Априлската забрана за крипто бе критикувана от индийската крипто-общност, включително онлайн петиция за обръщане на забраната, която събра над 44,000 подписа. През май Върховният съд на Индия реши да не издава временно обръщане на забраната на РБИ, търсена от единадесет крипто-свързани фирми.

Също през май Върховният съд на Индия разпореди да не могат да се подават петиции във Висшия съд на Индия срещу решението на РБИ за забрана на крипто сделките. На 5-и юли приключи тримесечният краен срок за оттегляне от крипто на бизнеса, което означава, че забраната напълно влезе в сила.

На 12-и юли един анонимен източник в индийското правителство съобщи, че властите могат да планират класифицирането на криптовалутите като стоки, вместо да въвеждат крипто забраната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света