НАЧАЛО Регулации

Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

ЮЛИ. 23, 2018 09:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

Индийската централна банка, РБИ (Резервната банка на Индия), призова Върховния съд на страната да регулира криптовалутите, съобщиха от Financial Express на 21-и юли.


През април тази година РБИ обяви, че ще спре да предоставя услуги на фирми или лица, занимаващи се с крипто, позовавайки се на високи рискове.

Старшият адвокат на РБИ Шям Диван заяви на пейка, ръководена от главния съдия Дипак Мишра, че е необходимо да се регулират Биткойн (BTC) и други криптовалути, тъй като тези "специални средства" ще "насърчават незаконните сделки".

Диван също така посочи, че въпросът има "огромни политически измерения", които свидетелстват, че криптото има потенциал да окаже влияние върху глобалните парични потоци.

Старшият адвокат обясни, че интердисциплинарният комитет, ръководен от секретаря по икономическите въпроси, Subhash Garg, създаден през 2017 г., за да разработи регулаторната рамка за крипто, разглежда този въпрос. РБИ изисква три седмици, за да отговори на множество петиции относно разпоредбите.

На 19-и юли Върховният съд съобщи за отлагане на окончателното изслушване относно забраната на РБИ за крипто сделки - първоначално насрочена за 20-и юли - до 11-и септември.

Априлската забрана за крипто бе критикувана от индийската крипто-общност, включително онлайн петиция за обръщане на забраната, която събра над 44,000 подписа. През май Върховният съд на Индия реши да не издава временно обръщане на забраната на РБИ, търсена от единадесет крипто-свързани фирми.

Също през май Върховният съд на Индия разпореди да не могат да се подават петиции във Висшия съд на Индия срещу решението на РБИ за забрана на крипто сделките. На 5-и юли приключи тримесечният краен срок за оттегляне от крипто на бизнеса, което означава, че забраната напълно влезе в сила.

На 12-и юли един анонимен източник в индийското правителство съобщи, че властите могат да планират класифицирането на криптовалутите като стоки, вместо да въвеждат крипто забраната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света