НАЧАЛО Регулации

Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

ЮЛИ. 23, 2018 09:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Резервната банка на Индия настоява Върховният съд да регулира крипто

Индийската централна банка, РБИ (Резервната банка на Индия), призова Върховния съд на страната да регулира криптовалутите, съобщиха от Financial Express на 21-и юли.

 


През април тази година РБИ обяви, че ще спре да предоставя услуги на фирми или лица, занимаващи се с крипто, позовавайки се на високи рискове.

Старшият адвокат на РБИ Шям Диван заяви на пейка, ръководена от главния съдия Дипак Мишра, че е необходимо да се регулират Биткойн (BTC) и други криптовалути, тъй като тези "специални средства" ще "насърчават незаконните сделки".

Диван също така посочи, че въпросът има "огромни политически измерения", които свидетелстват, че криптото има потенциал да окаже влияние върху глобалните парични потоци.

Старшият адвокат обясни, че интердисциплинарният комитет, ръководен от секретаря по икономическите въпроси, Subhash Garg, създаден през 2017 г., за да разработи регулаторната рамка за крипто, разглежда този въпрос. РБИ изисква три седмици, за да отговори на множество петиции относно разпоредбите.

На 19-и юли Върховният съд съобщи за отлагане на окончателното изслушване относно забраната на РБИ за крипто сделки - първоначално насрочена за 20-и юли - до 11-и септември.

Априлската забрана за крипто бе критикувана от индийската крипто-общност, включително онлайн петиция за обръщане на забраната, която събра над 44,000 подписа. През май Върховният съд на Индия реши да не издава временно обръщане на забраната на РБИ, търсена от единадесет крипто-свързани фирми.

Също през май Върховният съд на Индия разпореди да не могат да се подават петиции във Висшия съд на Индия срещу решението на РБИ за забрана на крипто сделките. На 5-и юли приключи тримесечният краен срок за оттегляне от крипто на бизнеса, което означава, че забраната напълно влезе в сила.

На 12-и юли един анонимен източник в индийското правителство съобщи, че властите могат да планират класифицирането на криптовалутите като стоки, вместо да въвеждат крипто забраната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света