НАЧАЛО Финтех

Revolut търси да набере $ 500 милиона

НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut търси да набере $ 500 милиона

Британската компания за мобилно банкиране “Revolut” води преговори с инвеститорите за набиране на поне половин милиард долара догодина, съобщава “Reuters” на 12-ти ноември.

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум.


Според Reuters, компанията планира да набере средствата през следващата година, за да подхрани разширяването си и да наеме нов персонал. Стартъпът също ще разшири партньорството си с разплащателните компании “Visa” и “Mastercard”. Съоснователят и изпълнителен директор на фирмата, Николай Сторонски, каза следното:


Искаме да съберем най-малко 500 милиона долара в пряк собствен капитал и потенциално, може би на по-късен етап, до 1 милиард долара конвертируем (дълг).


Сторонски заяви, че Revolut се занимава с “мек” маркетинг с инвеститори и очаква да набере общата сума през следващите няколко месеца. Той добави, че фирмата също е в дискусии с фондове за растеж в късен етап и инвеститори от частният капиталов сектор (private equity), някои от които могат да отпуснат между 50 и 100 милиона долара.


Агресивни планове за разширяване


Компанията за първи път обяви плановете си да разшири услугите си до Австралия, Бразилия, Русия, Япония, Нова Зеландия, Сингапур, САЩ и Канада на 30-ти септември.


Според доклада, Revolut стартира през 2015 г., и в момента има над 8 милиона клиенти. Сторонски обясни също, че компанията възнамерява да увеличи персонала си до 5,000 до края на 2020 г., от сегашните си 1,800 служители.


В момента фирмата търси технологични експерти, учени по данни, помощен персонал, регулаторни експерти и висши ръководители. Сторонски сподели:


В момента бих казал, че 60 процента от времето ми е прекарано само в наемане на персонал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Партньор на Visa си колаборира с Ripple

Cur ren cycloud казва, че партньорството с Ripple ще помогне за разширяване на бизнеса до места, където регулациите и ограниченията потискат възможностите за малките и средните предприятия (МСП), се ...
ЮЛИ. 4, 2020 03:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония започва да експериментира с дигиталната йена

BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемите на децентрализираните борси са пет пъти по-високи от миналата година

Този брой засенчва обемите от същия период на 2019 г. и се представя добре за DeFi пространството, което вече показва признаци на устойчив растеж.Децентрализираните борси показват огромен растеж, тъй ...
ЮЛИ. 3, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталният долар може да даде прекалено много власт на Федералния резерв

Дигитална валута, управлявана от ФЕД, ще бъде тази, която „засяга социалните ценности и неприкосновеността на личния живот“, пише в изявление от 11-ти юни. Но други свидетелства, предоставени на засед...
ЮЛИ. 1, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света