НАЧАЛО Други

Revolut получи банков лиценз за Европа

ДЕК. 15, 2018 14:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Revolut получи банков лиценз за Европа

Revolut, базираният в Лондон финтех компания, която предлага на потребителите крипто като цифрова алтернатива на традиционните банкови услуги, е получил европейски банков лиценз от регулаторните органи.


Това им позволява да предлагат на потребителите в Европа изобилие от услуги за цифрово банкиране.


Revolut разполага с обмен в приложението, който позволява на потребителите да получат достъп до пет криптовалути, включително Биткойн, Биткойн Кеш  , Етериум , Litecoin и XRP . Платформата, която в много отношения е конкурент на базираната в САЩ Robinhood, позволява на потребителите да купуват и продават крипто без комисионни, като единствената такса е 1,5% на обменния курс.

В четвъртък компанията обяви, че е получила банкова лиценз от Европейската централна банка (ЕЦБ), което ще им позволи да разширят своите услуги на континента и да навлязат на ключови пазари като Германия, Великобритания, Франция и Полша. следващата година.

Revolut ще предлага на потребителите почти всички услуги, които предлагат традиционните банки, включително бизнес и потребителско кредитиране, директни депозити, овърдрафти и защита до 100,000 евро, покрити от Европейската схема за гарантиране на влоговете.

Компанията, която предлага на потребителите бърз и лесен достъп до криптовалути, отваря между 8,000 и 10,000 сметки на ден и през 2019 г. планира да се разшири до САЩ, Канада, Япония, Сингапур, Австралия и Нова Зеландия.

Тъй като Revolut разширява своите услуги по целия свят и печели повече потребители, може потенциално да внесе значителна сума пари в крипто пазарите поради лесния и евтин достъп, който предлага на потребителите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света