НАЧАЛО Финтех

Решение от втори слой на Етериум набира $50 милиона

НОЕ. 9, 2021 22:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Решение от втори слой на Етериум набира  $50 милиона

Matter Labs, проектът зад zkSync, технология от втори слой на Етериум, успя да набере $50 милиона в кръг на финансиране от Серия B, воден от Andreessen Horowitz (a16z).

Други инвеститори в кръга включват Blockchain.com, Crypto.com, Consensys, ByBit, OKEx, Alchemy, Covalent и много 'бизнес ангели'.


Съществуващите поддръжници Placeholder, Dragonfly и 1kx също участваха в кръга от Серия B, като се бяха присъединили към кръга за финансиране на Серия А в размер на $6 милиона през февруари.


Със свеж капитал Matter Labs планира да разшири екипа си и да финансира растежа на бизнеса си. Главният оперативен директор Зоуи Гадстен каза, че доскоро Matter Labs е била по-фокусирана върху технологичните разработки.


"Сега е време да положим подобни съгласувани усилия за достигане до потребители и разработчици, което ще изисква мащабиране на нашите усилия за бизнес развитие и маркетинг, и изграждане на нашата общност и екосистема“, каза Гадстен.


Технологията на Matter Labs използва ZK-rollups (базиран на метод за доказване с нулево знание). ZK-rollups е една от двете популярни техники за мащабиране на Етериум; другата е оптимистичен rollup. Ключовата разлика между двете техники е, че транзакцията може да бъде оспорена с оптимистични rollups, докато при ZK-rollups транзакциите са валидни по дизайн.


Изобретателят на Етериум Виталик Бутерин каза, че ZK-rollups "ще победят във всички случаи на употреба" в средносрочен до дългосрочен план поради специфичните за тях приложения и други случаи на употреба.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Binance със сериозна инвестиция в развитието на крипто в Европа


Технологията zkSync на Matter Labs в момента е на живо като версия 1 и поддържа Етериум (ETH) трансфери в основната мрежа. Версия 2 на zkSync, която все още е в процес на разработка, също ще поддържа смарт договори, съвместими с EVM.


"Нашата дългосрочна цел е да направим самостоятелното участие в дигиталната икономика – тоест поддържането на истински контрол върху дигиталните активи – достъпно за всеки по света", каза съоснователят и главен изпълнителен директор на Matter Labs, Алекс Глуховски.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на тран...
НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

Преди това компанията прекрати поддръжката за плащания с Биткойн, още през 2018 г., поради висока волатиност и липса на ефективност за ежедневни транзакции.Stripe обмисля крипто плащанияСпоред Колисън...
НОЕ. 25, 2021 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда

На 16-ти ноември компанията обяви $280 милиона за ново финансиране при оценка от $6 милиарда предварително.През август компанията обяви своя кръг от серия E - $105 милиона при оценка от $3.325 милиард...
НОЕ. 20, 2021 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini се оценява на $7.1 милиарда

Morgan Creek Digital ръководи финансирането с дялов капитал за растеж с участието на 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia и други.Новината потвърждава ...
НОЕ. 19, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света