НАЧАЛО Алткойни

Рекордно количество къси позиции при ETH

октомври 21, 2018 12:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордно количество къси позиции при ETH

От четвъртък крипто пазарите претърпяха масово разпродаване, което засегна повечето монети и доведе до спад на общата пазарна капитализация на криптовалутите до 200 милиарда долара.

Седмицата беше изключително меча за криптовалутите като цяло , но тя може би бе най-тежка за ETH.

Поведението на инвеститорите показва очакванията на пазара, че Етериум ще падне още.

В момента, от всички големи криптовалути, ETH изглежда е най-тежко засегнат от месеци слаби движения. В момента повече от 300,000 къси позиции са отворени за ЕТH, тъй като инвеститорите продължават да залагат, че цената ще пада.

Възможна причина за това е наличието на значителни продажби на ICO. След дълъг период в постоянен мечи пазар, който не изглежда да свършва скоро, много от ICO проектите са продали позициите си в ETH, за да компенсират евентуалните загуби, които могат да възникнат в бъдеще, и да финансират продължително разработване на проекти.

На върха на бичия пазар ETH се търгуваше на около 1,500 долара. Оттогава е паднал с над 90%, което кара много инвеститори да продават, за да избегнат повече загуби.

Друго мнение гласи, че рекорден брой къси позиции, предизвикани от общия стадий на крипто пазара се дължи на спад при глобалните акции. Навал е анализатор в Element Digital Asset Management, не е съгласен с тази идея, като посочва, че последните спадове на цените на крипто пазара нямат връзка с фондовия пазар.

Както той каза:

Има твърдение, че крипто пазарът просто пада с капиталовите пазари, които бавно влизат в корекционни зони. Смятаме, че този ход в криптовалутите няма нищо общо с фондовия пазар.

Според Навал обаче има доказателства, че цената на Биткойн и световните борсови индекси имат малка връзка между тях. Неотдавнашната масова разпродажба на крипто пазара също се отрази на BTC, който падна до 6,200 долара след спада в четвъртък.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене