НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Рекордно количество къси позиции при ETH

ОКТ. 21, 2018 12:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Рекордно количество къси позиции при ETH

От четвъртък крипто пазарите претърпяха масово разпродаване, което засегна повечето монети и доведе до спад на общата пазарна капитализация на криптовалутите до 200 милиарда долара.


Седмицата беше изключително меча за криптовалутите като цяло , но тя може би бе най-тежка за ETH.


Поведението на инвеститорите показва очакванията на пазара, че Етериум ще падне още.

В момента, от всички големи криптовалути, ETH изглежда е най-тежко засегнат от месеци слаби движения. В момента повече от 300,000 къси позиции са отворени за ЕТH, тъй като инвеститорите продължават да залагат, че цената ще пада.

Възможна причина за това е наличието на значителни продажби на ICO. След дълъг период в постоянен мечи пазар, който не изглежда да свършва скоро, много от ICO проектите са продали позициите си в ETH, за да компенсират евентуалните загуби, които могат да възникнат в бъдеще, и да финансират продължително разработване на проекти.

На върха на бичия пазар ETH се търгуваше на около 1,500 долара. Оттогава е паднал с над 90%, което кара много инвеститори да продават, за да избегнат повече загуби.

Друго мнение гласи, че рекорден брой къси позиции, предизвикани от общия стадий на крипто пазара се дължи на спад при глобалните акции. Навал е анализатор в Element Digital Asset Management, не е съгласен с тази идея, като посочва, че последните спадове на цените на крипто пазара нямат връзка с фондовия пазар.

Както той каза:

Има твърдение, че крипто пазарът просто пада с капиталовите пазари, които бавно влизат в корекционни зони. Смятаме, че този ход в криптовалутите няма нищо общо с фондовия пазар.

Според Навал обаче има доказателства, че цената на Биткойн и световните борсови индекси имат малка връзка между тях. Неотдавнашната масова разпродажба на крипто пазара също се отрази на BTC, който падна до 6,200 долара след спада в четвъртък.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на Cosmos (ATOM) достигна нов връх на фона на пазарния спад

Въпреки че се е отдръпнала до $40.82 към момента на публикуване, този скок бележи първия път, когато криптовалутата ATOM пробива над нивото то $40. Спечелвайки над 360% от средата на юли, Cosmos вече ...
СЕП. 20, 2021 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Hydra' актуализацията на Cardano ще е революционна

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън казва, че нова инициатива, наречена “Hydra”, се разработва на новия хард форк Alonzo, за да подобри аспектите на мащабируемостта и съхранението. Lot's to say abo...
СЕП. 19, 2021 20:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китове местят Етериум (ETH) за над $750 милиона

Според данните, споделени от услугата за проследяване на Whale Alert, през последните 36 часа притежателите на големи количества крипто, известни като китове, са прехвърлили 251,261 ETH - втората най-...
СЕП. 19, 2021 10:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света