НАЧАЛО Биткойн

Рекордни стойности! Над $9 трилиона прехвърлени чрез Биткойн

юни 27, 2019 20:54 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рекордни стойности! Над $9 трилиона прехвърлени чрез Биткойн

След като Биткойн достигна своя 15-месечен връх при пробива, на съпротивата от $10,000, обновеният фокус върху един от по-малко представяните показатели показва, че досега над $ 9,9 трилиона са изпратени чрез BTC.

В същото време, стойността бързо се увеличава, като близо $13 милиарда в Биткойн се изпращат всеки ден.

 

Биткойн показателите отчитат значителен ръст

 

Последното рали на най-голямата криптовалута от $8,000 затвърди идеята, че мечия пазар приключи. След пробива на нивото на съпротива от $10,000 и достигането на средна стойност от над $13,000, всеки един от показателите демонстрира сериозен ръст.

 

Всичко от неговата скорост на хеширане и броя на активните адреси, до броя на дневните транзакции и стойността им, се увеличават. Данните от Blockchain.com също показват постоянен ръст на интереса, когато става въпрос за Биткойн, като все повече хора търсят “Bitcoin” и свързани с него термини всеки ден.

 

Биткойн в Google Trends

(източник Google Trends)

Съществува обаче показател, който изглежда пренебрегван при много пазарни анализи и това е общата стойност, изпратена с помощта на Биткойн. Докато мнозина могат да го отхвърлят като по-малко важен от, например, броя на транзакциите, той всъщност е много показателен знак за пазарната зрялост.

 

Над $9,2 трилиона са изпратени чрез Биткойн

 

Джеймс Макдауъл, ръководител на стратегията в Sentinel и основател на CX, обърна внимание на този въпрос в публикация в Twitter на 24 юни. Макдауъл сподели две графики, показващи сумата на изпратения Биткойн и общата сума в USD, изпратена чрез Биткойн от 2017 година насам.

Макар да е очевидно, че общата стойност на доларовите транзакции в Биткойн се увеличава паралелно с цената на самия дигитален актив, реалните числа рядко се обсъждат. Според графиките на Макдауъл от 1-ви януари 2017 г. са изпратени $9,26 трилиона чрез Биткойн.

(източник Twitter)

Фактът, че над $13 милиарда се изпращат всеки ден и това число нараства, е зашеметяващ. Над $16 милиарда долара бяха изпратени на 21-ви юни.

 

Въпреки че показателите са впечатляващи, значителна част от този обем идва от дейности като “уош” трейдинг. Освен това, прехвърлянето на средства между два различни портфейла може да принадлежи на един и същ потребител – например средства, прехвърлени между горещи и студени портфейли на потребителя.

(източник Twitter)

16-те милиарда долара бяха изпратени в 337,741 транзакции, според Blockchain.com, което означава, че средната стойност на транзакцията на този ден беше около $47 500.

(източник Blockchain.com)

Като изключим фактът, че Биткойн може би се подготвя за най-голямото си рали, става ясно, че флагманската криптовалута не се използва само като запас от стойност. Данните сочат, че най-известния дигитален актив също се използва за големи трансфери, като още веднъж се потвърждава полезността на криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.