НАЧАЛО Финтех

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Базираната в Швейцария криптовалутна банка SEBA, стартира услугите си за професионални инвеститори и корпоративни клиенти, според официално съобщение, публикувано на 12-ти ноември.

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA). 

Напълно развита, регулирана крипто банка

 

Според съобщението, услугите на банката вече работят изцяло за редица потенциални клиенти, включително корпорации, управители на активи и професионални частни инвеститори. SEBA ще се стреми да привлече клиенти от избрани чуждестранни юрисдикции от декември.

В изявление, изпълнителният директор на SEBA, Гуидо Бюлер, подчерта, че тези, които откриват сметка в крипто банката, трябва да могат да се възползват изцяло от потенциала на сектора на дигитални активи, без да се налага да жертват сигурността. Той добави:

 

Горди сме, че създадохме банка в рамките на 18 месеца, събрахме 100 милиона швейцарски франка ($100,5 милиона) капитал от инвеститори и получихме нужния лиценз.

 

SEBA карта, пет основни криптовалути и корпоративни сметки

 

Банката предлага приложението SEBAwallet, услуги за електронно банкиране и SEBA карти с поддръжка на пет основни криптовалути: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Stellar (XLM), Лайткойн (LTC) и Етериум Класик (ETC).

 

Институцията предоставя на инвеститорите както услуги за конвертиране на криптовалута, така и крипто към фиат, а SEBA картите се поддържат в 42 милиона точки за продажба в световен мащаб, проправяйки пътя за „масовото интегриране на криптовалутите“, според Бюлер.

 

Както бе съобщено, другата швейцарската банка за криптовалути Sygum - на която през август беше издаден същия лиценз от FINMA - паралелно проведе преговори с регулаторите за осигуряване на банков лиценз в Сингапур.

 

Като регулирана институция, Sygnum еднакво се стреми да въведе дигитални услуги за съхраняване, посредничество и токенизация на акредитирани инвеститори и институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Дигиталният долар може да даде прекалено много власт на Федералния резерв

Дигитална валута, управлявана от ФЕД, ще бъде тази, която „засяга социалните ценности и неприкосновеността на личния живот“, пише в изявление от 11-ти юни. Но други свидетелства, предоставени на засед...
ЮЛИ. 1, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether достигнаха пазарна капитализация от $10 милиарда

Наред с Биткойн (BTC) и Етериум (ETH), Tether вече е един от трите крипто активи с единадесетцифрена капитализация.Отчетените от Tether $10 милиарда пазарна капитализация представляват годише...
ЮЛИ. 1, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Използвайте децентрализирани финансови договори за пасивен Биткойн доход

В Q&A стриийм в YouTube канала на Антонопулос на 27-ми юни той каза, че децентрализираните финансови (DeFi) договори са един от начините собствениците на Биткойн (BTC) да генерират пасивен дохо...
ЮНИ. 30, 2020 10:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дигиталните валути на централните банки могат да бъдат следващата стъпка в еволюцията на парите

В нов годишен икономически доклад BIS разкрива, че централните банки са в добра позиция да предизвикат иновативни промени в текущата инфраструктура за плащания.„Технологиите - по-специално в областта ...
ЮНИ. 29, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света