НАЧАЛО Финтех

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Базираната в Швейцария криптовалутна банка SEBA, стартира услугите си за професионални инвеститори и корпоративни клиенти, според официално съобщение, публикувано на 12-ти ноември.

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган за надзор на финансовите пазари (FINMA). 

Напълно развита, регулирана крипто банка

 

Според съобщението, услугите на банката вече работят изцяло за редица потенциални клиенти, включително корпорации, управители на активи и професионални частни инвеститори. SEBA ще се стреми да привлече клиенти от избрани чуждестранни юрисдикции от декември.

В изявление, изпълнителният директор на SEBA, Гуидо Бюлер, подчерта, че тези, които откриват сметка в крипто банката, трябва да могат да се възползват изцяло от потенциала на сектора на дигитални активи, без да се налага да жертват сигурността. Той добави:

 

Горди сме, че създадохме банка в рамките на 18 месеца, събрахме 100 милиона швейцарски франка ($100,5 милиона) капитал от инвеститори и получихме нужния лиценз.

 

SEBA карта, пет основни криптовалути и корпоративни сметки

 

Банката предлага приложението SEBAwallet, услуги за електронно банкиране и SEBA карти с поддръжка на пет основни криптовалути: Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Stellar (XLM), Лайткойн (LTC) и Етериум Класик (ETC).

 

Институцията предоставя на инвеститорите както услуги за конвертиране на криптовалута, така и крипто към фиат, а SEBA картите се поддържат в 42 милиона точки за продажба в световен мащаб, проправяйки пътя за „масовото интегриране на криптовалутите“, според Бюлер.

 

Както бе съобщено, другата швейцарската банка за криптовалути Sygum - на която през август беше издаден същия лиценз от FINMA - паралелно проведе преговори с регулаторите за осигуряване на банков лиценз в Сингапур.

 

Като регулирана институция, Sygnum еднакво се стреми да въведе дигитални услуги за съхраняване, посредничество и токенизация на акредитирани инвеститори и институции.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

eToro ще издават дебитни карти от 2020 година

На 9-ти декември Business Insider съобщи, че 12 милиона потребители на базираната в Обединеното кралство платформа за търговия с дигитални активи ще могат да изразходват печалбите си чрез дебитна карт...
ДЕК. 10, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай започват да тестват дигиталната си валута заедно с Huawei

Китайската надпревараЧовек, който е близък до въпроса, каза на Caijing, че DCEP, което е името на пилотната криптовалута на страната, е от голямо значение за PBoC. Той проведе срещи на затворени врати...
ДЕК. 9, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех филиал на застрахователен гигант с IPO за $500 милиона

Според заявление на F-1 от 2 декември, фирмата се стреми да продаде акции на стойност $500 милиона в своето IPO. Скорошното заявление гласи:   Очакваме, че ще получим нетни постъпления от около $438...
ДЕК. 6, 2019 20:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Франция ще тества дигиталната си валута в началото на следващата година

Франсоа Вилрой дьо Галхау, управителят на Банката на Франция, обяви, че те ще започнат да тестват проекта за дигитално евро до края на първото тримесечие на 2020 г., според френската медия Les Echos.Б...
ДЕК. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света