НАЧАЛО Регулации

Регулаторите в Хонгконг ще забранят търговията с Биткойн на дребно

май 21, 2021 19:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулаторите в Хонгконг ще забранят търговията с Биткойн на дребно

Само милионерите ще имат право да търгуват с Биткойн и криптовалути в Хонконг, ако предложението за FSTB бъде прието от местния законодателен орган.

Регулаторите от Хонгконг предприеха стъпки за забрана на търговия на дребно в юрисдикцията след месеци на интензивни спекулации относно вероятна забрана.

Според доклад на Ройтерс в петък, финансовите служби и Министерството на финансите на Хонгконг са публикували резултатите от консултациите си относно възможна забрана за търговия на дребно с крипто, започнала през ноември 2020 г.

Като част от заключенията си, FSTB на Хонконг призова за изчерпателен лицензионен режим за крипто борси, като същевременно ограничи търговията само за квалифицирани инвеститори.

Според законодателството на Хонконг само лица с портфейли на стойност от поне 8 милиона хонконгски долара (около 1 милион долара) се класират като професионални инвеститори.

За FSTB забраната за търговия на дребно с крипто е необходима поне в ранните етапи на цялостния режим на лицензиране на крипто. Съобщава се, че FSTB планира да представи своите заключения пред законодателите в Хонконг, за да улесни приемането на предложения закон.

Ако бъде приет, предложеният режим на лицензиране също ще замени настоящата парадигма за включване на криптообмен в града.

Чрез ограничаване на търговията с крипто в Хонконг до лица с портфейли на стойност най-малко 1 милион долара, FSTB потенциално изключва до 93% от населението на града от крипто пазара.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Търсенията в Google на тема ‘криптовалути’ достигнаха рекордни стойности

Няколко заинтересовани страни в оживената крипто индустрия в Хонконг изразиха недоволството си от плана в миналото, твърдейки, че този ход действа против насърчаването на финансовите иновации.

В друго свързано развитие правителството на Хонконг планира да упълномощи градската комисия по ценни книжа и фючърси да отнеме лицензите на вече оторизирани крипто борси.

В Twitter в петък китайската крипто медия 8BTC News разкри, че на SFC скоро може да бъде предоставено правомощието да упражнява правото си както намери за уместно.

Още през ноември 2020 г. SFC обяви предложение за разширяване на своите отговорности за крипто надзор отвъд секюрити токените, за да обхване всички доставчици на услуги за виртуални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене