НАЧАЛО Други

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

22.05.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

В предаването „Mornings with Maria“ на Fox Business Network Гъндлах потвърди мнението си, че рецесията е вероятна, въпреки че изрази несигурност относно времето на настъпването ѝ, като предположи, че тя може да настъпи през 2024 или 2025 г.

Наричан често „Краля на облигациите“ и уважаван на финансовите пазари, прогнозите на Гъндлах за времето на рецесията и преди са били неточни. През септември и ноември той очакваше рецесия през първата половина на тази година. Досега обаче икономиката не се подчиняваше на тези очаквания, въпреки че последните показатели сочат, че може би настъпва промяна.

Фактори като повишената инфлация, нарастващите лихвени проценти и увеличаването на дълга на домакинствата продължават да оказват натиск върху икономиката. Водещият икономически индекс на Конферентния съвет за април показа спад за втори пореден месец, а фабричният показател на Нюйоркския федерален институт Empire State за май показа влошаване на условията за шести пореден път.

Изразявайки загриженост във връзка с последните данни, Гъндлах отбеляза промяната в икономическата динамика, като все по-малко сектори отбелязват положителен растеж, а тези, които го отбелязват, показват по-слабо разширяване. Той изтъкна влиянието на увеличените потребителски разходи, подхранвани от правителствените стимули, които водят до по-високи нива на натрупване на дълг.

Въпреки обезпокоителните икономически показатели финансовите пазари останаха относително стабилни във вторник, като основните борсови индекси в САЩ завършиха с повишения.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.