НАЧАЛО Крипто Крими

Разследват отвличане на търговец на криптовалути от София

май 24, 2022 11:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

ИТ специалист от София е в неизвестност от вчера като полицейските власти издирват лицето след подаден сигнал от сестра му.

Столичният бизнесмен и търговец на криптовалути Александър Стоилов Алтънбашев е в неизвестност от понеделник като основната версия е отвличане. Минути преди да изчезне той е имал среща с мъж от Пловдив.

Пред криминалисти сестрата на изчезналия е съобщила, че няма връзка с брат си от обяд на 23-ти май. За последно тя го е видяла преди 10:00 часа, което е малко преди да се срещне с човека, с когото е трябвало да пътува за Пловдив.

Пред полицаите тя съобщила още, че по обяд в апартамента на брат ѝ, който се намира срещу нейния, влязъл мъж на видима възраст около 28-35 г. По думите ѝ, той си отключил с ключ. Притеснителното в случая било, че с ключ за жилището разполагали само тя и брат ѝ.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво да очакваме от дискусията „CBDC:Авангарда на финансите“?

След като непознатият си тръгнал с бял автомобил, тя подала сигнал на телефон 112.

След това започнала да пише и звъни на брат си, но той ѝ казал, че не може да говори и че заминава за Бургас във връзка със свой проект. Това бил и последният ѝ разговор с него.

Предполага се, че жилището му е обискирано толкова старателно, за да бъдат открити флашките, в които се съхраняват Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

С разкриването на престъплението се занимават криминалисти на столичното Шесто районно управление, сектор „Издирване” в СДВР и Главна дирекция „Криминална полиция”.

В полицията е разпитана и приятелката на бизнесмена – Кристина.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене