НАЧАЛО Крипто Крими

Разследват бразилска компания за копаене на крипто

декември 6, 2018 21:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разследват бразилска компания за копаене на крипто

Бразилската компания за крипто добив Minerword, която е изправена пред обвинения за Понци схема, сега твърди, че няма достатъчно Биткойн, за да компенсира инвеститорите, които са заложили пари в компанията.

Съдебната заповед изисква от компанията да използва оставащите финансови средства, за да се изплати на инвеститорите, но доклад от Mixiamax гласи, че Minerworld заявява пред съда, че не може да извършва плащания, защото останалите средства са изразходвани за поддържане на операциите и за прекратяване на договорите с доставчиците на услуги.

Minerworld твърдят, че са поискали разрешение да публикуват извлечения по сметки за последните четири месеца, за да покажат приходи и разходи. Броят на засегнатите инвеститори поради предполагаемата липса на средства засега е 50 000 души.

Възможна Понци схема?

Хиляди хора твърдят, че Minerworld е пирамидална схема, а длъжностни лица в Бразилия предприемат дело срещу компанията.

Подозренията се появиха след като Minerworld заявиха, че са загубили 851 Биткойн през октомври 2017 година, поради фишинг атака срещу борсата Poloniex. Обменът не публикува никакви изявления за кражба, според медиите.

Държавните органи също станаха подозрителни за компанията поради предполагаеми обещания за висока възвращаемост на инвестициите и информация за награди като международни пътувания и вносни автомобили.

Minerworld твърдят, че не са пирамидална схема, нито пък имат подобен модел.

Въпреки това, компанията е изправена пред разследвания и обвинения от властите в Парагвай. Националната комисия по ценните книжа ги определи като измама през октомври 2017 година.

Бразилия се превръща във финансов център

Изследванията на Интерамериканската банка за развитие разкриха как Латинска Америка се превръща в дом на все по-голям брой финтех стартъпи.

Идеята за финтех бе сравнително неизвестна в региона до преди пет години. Голямото технологично развитие и увеличеното използване на мобилни телефони и интернет доведе до „ренесанс“ на финтех.

Само в Бразилия има 380 компании, свързани с финтех. Страната също така е претърпяла един от най-големите ръстове в Латинска Америка по отношение на индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене