НАЧАЛО Крипто Крими

Разследват бразилска компания за копаене на крипто

ДЕК. 6, 2018 21:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разследват бразилска компания за копаене на крипто

Бразилската компания за крипто добив Minerword, която е изправена пред обвинения за Понци схема, сега твърди, че няма достатъчно Биткойн, за да компенсира инвеститорите, които са заложили пари в компанията.


Съдебната заповед изисква от компанията да използва оставащите финансови средства, за да се изплати на инвеститорите, но доклад от Mixiamax гласи, че Minerworld заявява пред съда, че не може да извършва плащания, защото останалите средства са изразходвани за поддържане на операциите и за прекратяване на договорите с доставчиците на услуги.

Minerworld твърдят, че са поискали разрешение да публикуват извлечения по сметки за последните четири месеца, за да покажат приходи и разходи. Броят на засегнатите инвеститори поради предполагаемата липса на средства засега е 50 000 души.


Възможна Понци схема?


Хиляди хора твърдят, че Minerworld е пирамидална схема, а длъжностни лица в Бразилия предприемат дело срещу компанията.

Подозренията се появиха след като Minerworld заявиха, че са загубили 851 Биткойн през октомври 2017 година, поради фишинг атака срещу борсата Poloniex. Обменът не публикува никакви изявления за кражба, според медиите.

Държавните органи също станаха подозрителни за компанията поради предполагаеми обещания за висока възвращаемост на инвестициите и информация за награди като международни пътувания и вносни автомобили.

Minerworld твърдят, че не са пирамидална схема, нито пък имат подобен модел.

Въпреки това, компанията е изправена пред разследвания и обвинения от властите в Парагвай. Националната комисия по ценните книжа ги определи като измама през октомври 2017 година.


Бразилия се превръща във финансов център


Изследванията на Интерамериканската банка за развитие разкриха как Латинска Америка се превръща в дом на все по-голям брой финтех стартъпи.

Идеята за финтех бе сравнително неизвестна в региона до преди пет години. Голямото технологично развитие и увеличеното използване на мобилни телефони и интернет доведе до "ренесанс" на финтех.

Само в Бразилия има 380 компании, свързани с финтех. Страната също така е претърпяла един от най-големите ръстове в Латинска Америка по отношение на индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света