НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разработчиците на Етериум планират актуализация на мрежите

НОЕ. 26, 2018 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработчиците на Етериум планират актуализация на мрежите

Вътрешен документ разкрива, че група от разработчици работят за бързо изпълнение на новите промени в предстоящите актуализации на мрежата.


Един от най-главните проблеми за разработчиците на Етериум в този момент е да се справят с проблемите със скалируемостта. Поради препятствията свързани с този проблем, няколко ICO проекта се отдалечават от Етериум платформата и се приближават до други нововъзникващи. Други децентрализирани платформи като EOS и Stellar представляват огромно предизвикателство за Етериум в този.


Най-новият доклад обаче показва, че разработчиците на Етериум обмислят изненадващо подобрение на възможностите на мрежата в краткосрочен план. Скоро след конференцията Devcon4 миналия месец, разработчиците проведоха четири частни срещи.

Грег Колин, инженер на Ethereum Virtual Machine (EVM), публикува вътрешен документ за Github. Документът отразява предложение за актуализация, наречена "ethereum 1x", която да се появи до юни 2019 г.


Поглед във вътрешния документ


Един от анонимните посетители е проверил документите. Участникът каза, че разработчиците смятат, че е твърде рано да обсъждат новите предложения публично. Ариф Шойдън, мениджър в Parity Ethereum, пише, че не е бил наясно с подобен план.

Въпреки че разработчиците обикновено предлагат промени в кода, обществени блокчейн мрежи като Етериум могат да ги приложат само след разпределен консенсус сред всички потребители на софтуера.

Една от срещите има присъстващи като Виталик Бутерин и разработчиците, включително Лейн Ретиг, Питър Шилагиу и Хъдсън Джеймисън. Срещата имаше и забележителни личности като Джоузеф Любин, основател на най-големия Етериум стартъп, базиран в Бруклин, Consensys Systems.


Разработчиците обсъдиха няколко промени като хард форк или обновяване на цялата система. Някои от възможните подобрения включват въвеждане на такси за съхранение или "наем" на интелигентни договори. Едно от подобренията също така говори за замяната на съществуващата виртуална машина на Етериум, която понастоящем обработва кода за интелигентни договори.


Прозрачността все пак е с най-голяма значимост


Ариф Шойдън изрази неодобрението си от срещата, която се проведе във вътрешен чат в петък. Той каза, че планирането се осъществява без каквато и да било обществена намеса.

"Ако искате да имате частни работни групи, това е добре и има смисъл, но трябва да сте прозрачни и може би трябва да започнете с публично изявление", пише Шойдън.

Въпреки това, изглежда, че в момента има планирани три работни групи за следващия етап от актуализацията на мрежата на Етериум .

  • Група за фокусиране върху промените в EVM

  • Група за обсъждане на промените в разходите на интелигентните договори

  • Група, която може да наблюдава въздействието на тези промени

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света