НАЧАЛО Други

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

03.05.2024 3:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

Това предложение бележи значителен етап в разгръщането на новаторски протокол за кредитиране директно в XRP Ledger, който е готов да трансформира практиките за кредитиране в блокчейн сферата.

Предложението очертава рамка за срочни заеми с начисляване на лихва, обединени от колективни средства, без да е необходимо обезпечение във веригата. Този подход гарантира сигурността на протокола чрез подписване на договори извън веригата и управление на риска, допълнени от схема за защита на капитала при първа загуба. В основата си протоколът рационализира процесите на кредитиране, като дава възможност на кредитополучателите и упълномощените управители на пулове за кредитиране да договарят условията директно. За разлика от конвенционалните DeFi протоколи за отпускане на заеми, реализирани чрез смарт договори на виртуална машина, протоколът за отпускане на заеми на XRPL ще бъде безпроблемно интегриран в консенсусния слой и протокола на счетоводната книга.

Протоколът за отпускане на заеми ще даде възможност на доставчиците на ликвидност да внасят XRP или други заменяеми токени в пул за отпускане на заеми, управляван от определен делегат, като в замяна получават лихва. С фокус върху бъдещето, протоколът е проектиран така, че да може да се надгражда и адаптира, като улеснява спектъра от потенциални подобрения, като същевременно осигурява обратна съвместимост. Нещо повече, аспектът на спецификацията за отпускане на заеми ще бъде наслоен върху друга спецификация, консолидирайки се в единен трезор за активи в XRP Ledger. Този стратегически ход има за цел да отключи разнообразни бъдещи случаи на използване, включително т.нар. yield farming, ескроу услуги и др.

Чрез използването на общи записи в главната книга вместо такива за еднократна употреба протоколът гарантира гъвкавостта на компоненти като псевдосметки и токенизирани пулове, проправяйки пътя за безброй бъдещи приложения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.