НАЧАЛО Алткойни

Разработчиците на Bitcoin Private обвиняват HitBTC в измама

март 11, 2019 8:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разработчиците на Bitcoin Private обвиняват HitBTC в измама

Разработчиците на Bitcoin Private (BTCP) обвиниха крипто борсата HitBTC, че действа по измамен начин по отношение на премахването на токена от борсата след планирано съвместно горене на криптовалутата.

Обвиненията са представени в писмо, написано на 26-и февруари до борсата от Petros Law Group, действащи от името на общността на BTCP, разработчиците и сътрудниците.

Според неговите автори, писмото, което е публикувано в деня, в който BTCP е изтрит от HitBTC, твърди, че HitBTC са се опитали да изнудят BTCP след неразрешени усложнения, произтичащи от съвместното изгаряне.

Според документа, в началото на март миналата година, BTCP е създаден след форка на ZClassic (ZCL) и Bitcoin (BTC) с известие за бъдещо съвместно изгаряне в неговата бяла книга: планираното събитие е трябвало да изтрие (или „изгори”) всички монети, които не са били заявени (или преместени) от форка. На 3-ти март, 2018, ден след старта, HitBTC таксува екипа на BTCP за регистрация в размер на половин милион долара в Биткойн.

Документът включва скрийншотове на очевидно изтрити туитове в средата на февруари от HitBTC, които обясняват на потребителите, че тъй като адресите на BTCP на борсата са били създадени след форка, потребителите няма да бъдат засегнати от съвместното изгаряне.

На 15 февруари, един ден преди планираното съвместно унищожаване на токените, HitBTC се свърза с BTCP с искане за помощ, за да защити средствата на своите потребители в поредица от имейли, които след това се превърнаха в искане за обезщетение в размер на 58 920 BTCP, което ще бъде предоставено след изгарянето, поради очаквани загуби.

Въпреки това, тъй като документът подчертава, че адресите на BTCP, създадени след форка, няма да бъде засегнати, борсата не може да е била загрижена за загубата на средства от потребителите, тъй като тази ситуация не съществуваше.

Вместо това, в документа се твърди, че HitBTC тайно са държали 58 920 BTCP в портфейла на Segwit, а опасенията за съвместното изгаряне са свързани с личните средства на борсата.

В документът също така се твърди, че разработчиците на BTCP са информирали борсата, че не възнамеряват да удовлетворят искането за компенсация, но са предоставили техническа помощ, показана с екранни снимки на електронни писма, предназначена да защити средствата от съвместното изгаряне.

Съобщава се, че на 17-ти февруари се е случило унищожаването на крипто токените, един ден след като е било прогнозирано, а на 21 февруари, HitBTC предполагаемо са заплашили да изтеглят своята подкрепа на BTCP, ако екипът за развитие на монетата не компенсира 58 920 BTCP.

HitBTC публикува изявление на официалния си блог на 9-и март, в което се посочва, че екипът на BTCP не е в състояние да осигури безопасен начин за преместване на средствата преди изгарянето, но че борсата е компенсирала за всички загубени средства.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини