НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Разработчиците на Bitcoin Private обвиняват HitBTC в измама

МАР. 11, 2019 08:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработчиците на Bitcoin Private обвиняват HitBTC в измама

Разработчиците на Bitcoin Private (BTCP) обвиниха крипто борсата HitBTC, че действа по измамен начин по отношение на премахването на токена от борсата след планирано съвместно горене на криптовалутата.Обвиненията са представени в писмо, написано на 26-и февруари до борсата от Petros Law Group, действащи от името на общността на BTCP, разработчиците и сътрудниците.

Според неговите автори, писмото, което е публикувано в деня, в който BTCP е изтрит от HitBTC, твърди, че HitBTC са се опитали да изнудят BTCP след неразрешени усложнения, произтичащи от съвместното изгаряне.

Според документа, в началото на март миналата година, BTCP е създаден след форка на ZClassic (ZCL) и Bitcoin (BTC) с известие за бъдещо съвместно изгаряне в неговата бяла книга: планираното събитие е трябвало да изтрие (или "изгори”) всички монети, които не са били заявени (или преместени) от форка. На 3-ти март, 2018, ден след старта, HitBTC таксува екипа на BTCP за регистрация в размер на половин милион долара в Биткойн.

Документът включва скрийншотове на очевидно изтрити туитове в средата на февруари от HitBTC, които обясняват на потребителите, че тъй като адресите на BTCP на борсата са били създадени след форка, потребителите няма да бъдат засегнати от съвместното изгаряне.

На 15 февруари, един ден преди планираното съвместно унищожаване на токените, HitBTC се свърза с BTCP с искане за помощ, за да защити средствата на своите потребители в поредица от имейли, които след това се превърнаха в искане за обезщетение в размер на 58 920 BTCP, което ще бъде предоставено след изгарянето, поради очаквани загуби.

Въпреки това, тъй като документът подчертава, че адресите на BTCP, създадени след форка, няма да бъде засегнати, борсата не може да е била загрижена за загубата на средства от потребителите, тъй като тази ситуация не съществуваше.


Вместо това, в документа се твърди, че HitBTC тайно са държали 58 920 BTCP в портфейла на Segwit, а опасенията за съвместното изгаряне са свързани с личните средства на борсата.


В документът също така се твърди, че разработчиците на BTCP са информирали борсата, че не възнамеряват да удовлетворят искането за компенсация, но са предоставили техническа помощ, показана с екранни снимки на електронни писма, предназначена да защити средствата от съвместното изгаряне.

Съобщава се, че на 17-ти февруари се е случило унищожаването на крипто токените, един ден след като е било прогнозирано, а на 21 февруари, HitBTC предполагаемо са заплашили да изтеглят своята подкрепа на BTCP, ако екипът за развитие на монетата не компенсира 58 920 BTCP.


HitBTC публикува изявление на официалния си блог на 9-и март, в което се посочва, че екипът на BTCP не е в състояние да осигури безопасен начин за преместване на средствата преди изгарянето, но че борсата е компенсирала за всички загубени средства.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света