НАЧАЛО Прессъобщения

Разлики между въвеждащите брокери и “White Label”

25.05.2024 22:30 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разлики между въвеждащите брокери и “White Label”

Търговията на финансовите пазари се промени драстично, като повече бизнеси стават печеливши от нарастваща група търговци и инвеститори.

Благодарение на това въвеждащите брокерски фирми (IB), които са насочени към определени пазари, сега се сблъскват с по-малко пречки. Освен обичайните брокерски услуги, нововъзникващите фирми предоставят “White label” решения или действат като брокери за представяне. Това повдига въпроса: WL или IB?


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Тези организации са от съществено значение за подобряване на достъпа на брокера до потенциални клиенти, както и до търгуеми активи. Ще изясним разликите между тези две категории доставчици на услуги и приложимостта на всеки модел за определени бизнес изисквания.

Разбиране на понятията

Брокерските решения с бял етикет (WL) се отнасят до предоставянето на готов за използване софтуер и приложения, които брокерските компании могат да персонализират и брандират според собствените си изисквания. За да ускорят процедурата си за навлизане на пазара, форекс брокерите си сътрудничат с доставчиците на тези решения.

Бизнесите, които избират WL брокерски решения, имат достъп до обширен софтуер за търговия. Този софтуер отговаря на различни нужди, включително такива, свързани с обработка на плащания, платформи за търговия, видове финансови инструменти и специфики като конфигурации за ливъридж и маржин търговия.

Отнема много време и пари за вътрешно разработване на такива системи, особено без висококвалифициран персонал за разработка. По същия начин са необходими много ресурси за наемане, обучение и назначаване на персонал за разработване и внедряване на софтуер за търговия от самото начало.

Работата с реномиран доставчик на предварително групирани решения, който ще създаде система за търговия според вашите изисквания, е добър заместител. Таксите за това сътрудничество обикновено се променят според това колко гъвкав и ефективен е софтуерът.

Функцията на IB

Въвеждащите брокери (IB) служат като посредник между брокерските фирми и потенциалните клиенти и инвеститори. Те са от съществено значение за популяризирането на търговските продукти и услуги, предлагани от брокерската компания, като убеждават както индивидуалните търговци, така и институционалните инвеститори да се регистрират в платформата на брокерската компания.

На IB се плаща за увеличаване на клиентелата на брокерската компания; техните планове за плащане варират от определени такси за всеки нов клиент, който регистрират, до променливи комисионни в зависимост от обема на търговия, който предложените от тях клиенти създават.

Представящият брокер не носи отговорност за търговски решения или за влияние върху начина, по който работят форекс брокерите или какви валутни двойки предлагат. Наред с това да следят дейностите на клиента и да наблюдават всички свързани програми за стимулиране, тяхната основна отговорност е да улеснят връзката на брокерската компания с нови клиенти.

Разликата

Скоростта на работа на брокерската фирма и присъствието на пазара се увеличават значително както от IB, така и от форекс услугите с бели етикети, което им позволява достъп и обслужване на по-широка инвеститорска база.

Бизнес модел

  • IB са експерти в запълването на пропуските, които съществуват между брокерските къщи и бъдещите клиенти, включително търговци и институционални инвеститори. Те помагат на инвеститорите да разширят своите портфейли, като печелят комисионни за всеки клиент, който представят.
  • От друга страна, WL брокерите предоставят на крайните брокери технологични инфраструктури, като платформи и системи за търговия, които те могат да персонализират и брандират, за да отговорят на техните уникални изисквания.

Оперативен софтуер и технологии

  • За да създадат, внедрят и контролират търговски инфраструктури, които включват платежни системи, комуникационни услуги, инвестиционни алтернативи и пазарен достъп, доставчиците на решения до ключ работят с напреднали технологии. Поради това WL брокерите трябва да бъдат много отговорни и с технически познания.
  • Вместо това IB се концентрират върху използването на своите комуникационни и мрежови способности, за да привлекат нови клиенти, като използват технологията и системите, които вече са налице в брокерската компания, за да покажат своите предложения на потенциални клиенти.

Гъвкавост и мащабируемост

  • Форекс WL услугите осигуряват високо ниво на персонализиране, за да отговарят на специфичните бизнес изисквания на всеки брокер, включително възможност за увеличаване или намаляване на капацитета на услугата.
  • Поради техните ограничения от предлаганите от брокерските услуги услуги и търговски стоки, растежът на IB обикновено се ограничава до разширяване на тяхната мрежа от въведени търговци и инвеститори.

Свързани такси

  • Предварителните разходи, които доставчиците на готови решения начисляват, зависят от функциите и спецификациите, от които се нуждае брокерът. Освен това доставчиците на услуги с бели етикети предлагат набор от ценови структури за постигане на различни стратегически и финансови цели.
  • IB работят по структура на плащане, базирана на комисионна, която се определя съвместно с брокерската компания и зависи от броя сделки, които правят, или броя на инвеститорите, които привличат.

Заключение

Функциите за въвеждащите брокери и компании, предлагащи услуги с бял етикет, са от решаващо значение за увеличаване на клиентската база и подобряване на техническата рамка на платформите за валутна търговия. WL предоставят набор от услуги, като операции по поддръжка, обработка на плащания и платформи за търговия. От друга страна, IB улеснява отварянето на комуникационни канали, като действа като посредник между потенциални клиенти и компании за валутна търговия.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Инвестиция от $1,000 в Pepe (PEPE), Bonk (BONK) и други токени може да промени живота ви завинаги

Инвестирането на $1,000 в нововъзникващи криптовалути като Pepe (PEPE), Bonk (BONK) и Retik Finance представлява примамлива възможност за потенциална промяна на финансовото ви бъдеще.

14.06.2024 15:00 4 мин. четене

Максимално увеличаване на възнагражденията за стейкинг на Етериум: Съвети и трикове

Искате ли да увеличите потенциала на своите дялове в Етериум? Стейквайте Етериум с помощта на OkayCoin и се възползвайте от предимствата на децентрализираното финансиране (DeFi).

14.06.2024 13:39 10 мин. четене

Shiba Inu и Solana във възход: Защо Furrever Token е скритият скъпоценен камък на 2024 г.

 ?

Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се развива, Shiba Inu и Solana отбелязват значителен растеж на годишните графики, привличайки вниманието на инвеститори и ентусиасти.

14.06.2024 12:02 4 мин. четене

Анализатор идентифицира 3 алткойна с по-голям потенциал за създаване на милионери от Shiba Inu (SHIB) през 2024 г.; последният наскоро отбеляза 2,000% скок

Инвеститорите в криптовалути винаги са в търсене на следващото голямо нещо, надявайки се да забогатеят със следващата история на успеха, подобна на Shiba Inu (SHIB).

14.06.2024 11:33 5 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.