НАЧАЛО Други

Разкрита Ли Е Самоличността На Сатоши Накамото?

октомври 31, 2018 17:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разкрита Ли Е Самоличността На Сатоши Накамото?

Всеки, дори минимално свързан с криптовалутите, е чувал за Сатоши Накамото, образ, забулен в мистерия.

Сега тези легенди може да са потвърдени от стилометрично изследване.

Zy Crypto, уеб сайт, базиран в Обединеното кралство, провел това проучване за втори път и вече са нарочили Гавин Андерсън, който е бил водещ разработчик на част от проекта Биткойн като Сатоши Накамото.

Стилометрията е изследване на литературния стил на автор, за да се определи идентичността и дори има приложение в лингвистични проучвания. Стилометрията е изградена върху статистика, изучавайки колко често се използва определена дума или фрази, използвани за характеризиране на събития или хора, както и куп други инструменти за лексикална статистика.

Гавин Андресън, предполагаемия Сатоши, каза в Twitter:

Моето мнение за точността на стилометрията падна значително след прочитането на това.

Идентичността на Сатоши е голяма новина. Изобретателят притежава около 980,000 BTC, или около 5% от токените в обращение, на стойност 7,5 милиарда долара. По някаква причина, ако Сатоши реши да продаде BTC, общността ще го тълкува като загуба на вяра на изобретателя в собствения си проект, предизвиквайки широко разпространена паника.

Опитът да се определи идентичността на Сатоши с помощта на стилометрия е бил правен и преди, но не е довел до каквито и да било убедителни резултати, защото стилометричните алгоритми произвеждат много различни резултати, когато входящите данни се променят. Следователно, много критици са разбираемо скептични относно резултатите, които софтуерът демонстрира.

През 2012 г. Джоузеф Рудман, лингвист в Carnegie Mellon, публикува книга, озаглавена „Състоянието на нетрадиционните авторитарни изследвания за приписване на авторското право 2012: Някои проблеми и решения“, в което се разглеждат многобройните недостатъци на стилометрията.

Хората, които не са запознати с тази наука, имат общ въпрос, какво, ако един автор се опита да копира стил на друг, няма ли това да обърка статистическите данни за стилометрията? Това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Стилометрията наскоро разкри, че писателят зад Робърт Галбрайт е Дж.К.Роулинг. Една от най-честите употреби на стилометрия е проверката за плагиатство, като се използват не само използваните думи, но също стилът, фразата и плътността на думите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене