НАЧАЛО Други

Разкрита Ли Е Самоличността На Сатоши Накамото?

ОКТ. 31, 2018 17:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разкрита Ли Е Самоличността На Сатоши Накамото?

Всеки, дори минимално свързан с криптовалутите, е чувал за Сатоши Накамото, образ, забулен в мистерия.

Сега тези легенди може да са потвърдени от стилометрично изследване.


Zy Crypto, уеб сайт, базиран в Обединеното кралство, провел това проучване за втори път и вече са нарочили Гавин Андерсън, който е бил водещ разработчик на част от проекта Биткойн като Сатоши Накамото.

Стилометрията е изследване на литературния стил на автор, за да се определи идентичността и дори има приложение в лингвистични проучвания. Стилометрията е изградена върху статистика, изучавайки колко често се използва определена дума или фрази, използвани за характеризиране на събития или хора, както и куп други инструменти за лексикална статистика.


Гавин Андресън, предполагаемия Сатоши, каза в Twitter:

Моето мнение за точността на стилометрията падна значително след прочитането на това.

Идентичността на Сатоши е голяма новина. Изобретателят притежава около 980,000 BTC, или около 5% от токените в обращение, на стойност 7,5 милиарда долара. По някаква причина, ако Сатоши реши да продаде BTC, общността ще го тълкува като загуба на вяра на изобретателя в собствения си проект, предизвиквайки широко разпространена паника.

Опитът да се определи идентичността на Сатоши с помощта на стилометрия е бил правен и преди, но не е довел до каквито и да било убедителни резултати, защото стилометричните алгоритми произвеждат много различни резултати, когато входящите данни се променят. Следователно, много критици са разбираемо скептични относно резултатите, които софтуерът демонстрира.

През 2012 г. Джоузеф Рудман, лингвист в Carnegie Mellon, публикува книга, озаглавена "Състоянието на нетрадиционните авторитарни изследвания за приписване на авторското право 2012: Някои проблеми и решения", в което се разглеждат многобройните недостатъци на стилометрията.

Хората, които не са запознати с тази наука, имат общ въпрос, какво, ако един автор се опита да копира стил на друг, няма ли това да обърка статистическите данни за стилометрията? Това е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Стилометрията наскоро разкри, че писателят зад Робърт Галбрайт е Дж.К.Роулинг. Една от най-честите употреби на стилометрия е проверката за плагиатство, като се използват не само използваните думи, но също стилът, фразата и плътността на думите.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света