НАЧАЛО Прессъобщения

Растежът и значението на порталите за плащане с отворен код

25.05.2024 21:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Растежът и значението на порталите за плащане с отворен код

Електронните плащания се развиха през годините, от революционни онлайн банкови преводи до методи с кредитни карти.

Възходът на криптовалутите обаче добави ново измерение към пейзажа на онлайн плащанията, създавайки нов начин за незабавно и безопасно изпращане на средства.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Традиционно банковите фирми и финансовите институции стоят зад създаването на системи за обработка. В наши дни порталите с отворен код са станали по-често срещани, добавяйки повече гъвкавост и персонализиране на потребителите.

Нека да разберем какво представляват порталите за плащане с отворен код и как се различават от традиционните процесори.

Развитието на методите за онлайн плащане

Електронната търговия, онлайн посредничеството и уебсайтовете за хазарт са водещите потребители на системи за обработка на транзакции. Тези платформи позволяват на клиентите да депозират пари, преди да използват предвидената услуга. Тези платформи отбелязаха значителен растеж, когато плащанията с кредитни карти бяха въведени като гъвкав метод.

Пристигането на криптовалутите обаче създаде бум в онлайн платформите, тъй като повече оператори започнаха да приемат виртуални монети и дигитални активи в замяна на стоки и услуги. Днес почти всеки потребител може да получава онлайн плащане с Биткойн и стотици други криптовалути.

Разработчиците на блокчейн и фондациите за криптовалути предоставят API на портфейла за фирми, които искат да получават крипто трансфери, които могат да бъдат добавени към техните уебсайтове, за да приемат дигитални пари.

Това се разви драстично с феномена на метавселената и децентрализираната икономика на творците, където тези компании започнаха да разработват свои собствени порталите за обработка на плащания, за да приемат различни токени и алткойни.

По какво се различават порталите с отворен код?

Растежът на инструментите за разработка без код достигна пазара на онлайн плащания, където разработчиците на софтуер създават такива портали и ги продават като шаблони, които могат да бъдат променяни според предпочитанията на потребителя.

Платежните портали с отворен код станаха популярни напоследък, тъй като компаниите са по-наясно с персонализирането от страна на потребителите и тяхното въздействие върху удовлетвореността на клиентите.

Бизнесът вече може да придобие предварително изградена система за обработка на плащания с отворен код и да я коригира според нуждите на своите потребители и корпоративните цели. Например, те могат да управляват такси за транзакции, поддържани валути, обработка на сетълмент и повече подробности.

Бъдещето и предизвикателствата на процесорите с отворен код

Платежните портали са по-достъпни за стартиращи фирми и обикновено се предлагат с различни ценови планове, за да се приспособят към ограничените бюджети.

Освен това тези инструменти обикновено са създадени за нетехнически бизнеси и потребители. Поради това те са програмирани да се интегрират лесно в сайтове за електронна търговия и онлайн платформи.

От друга страна, инструментите с отворен код може да нямат пълно покритие на функциите, което изисква интеграции на трети страни, за да осигурят пълна функционалност. Въпреки това, ако е неправилно интегрирано, това допълнение може да попречи на цялостния оперативен поток.

Освен това липсата на усъвършенствана среда за поддръжка и киберсигурност може да изложи портала на мрежови пробиви и хакове, като в крайна сметка изложи средствата и данните на потребителите на риск от загуба и кражба.

Заключение

Платежните процесори с отворен код са предпочитан избор за новосъздадени фирми и онлайн брокерски фирми. Те са по-лесни за овладяване и са на ниска цена.

Възможно е обаче да им липсват два основни аспекта: сигурност и функции. Ето защо е изключително важно да проучите щателно порталите за плащане, които интегрирате, и да го оборудвате с възможно най-много слоеве за сигурност.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Крипто търговец, който превърна $2,000 в $20 милиона, прогнозира следващия 1,000Х проект

Известен крипто трейдър, който превърна $2,000 в $20 милиона от инвестициите си в предварителни продажби по време на бичия пазар през 2021 г., предизвиква масово чувство за страх от пропуснати възможности (FOMO).

14.06.2024 18:00 4 мин. четене

Инвестиция от $1,000 в Pepe (PEPE), Bonk (BONK) и други токени може да промени живота ви завинаги

Инвестирането на $1,000 в нововъзникващи криптовалути като Pepe (PEPE), Bonk (BONK) и Retik Finance представлява примамлива възможност за потенциална промяна на финансовото ви бъдеще.

14.06.2024 15:00 4 мин. четене

Максимално увеличаване на възнагражденията за стейкинг на Етериум: Съвети и трикове

Искате ли да увеличите потенциала на своите дялове в Етериум? Стейквайте Етериум с помощта на OkayCoin и се възползвайте от предимствата на децентрализираното финансиране (DeFi).

14.06.2024 13:39 10 мин. четене

Shiba Inu и Solana във възход: Защо Furrever Token е скритият скъпоценен камък на 2024 г.

 ?

Тъй като пазарът на криптовалути продължава да се развива, Shiba Inu и Solana отбелязват значителен растеж на годишните графики, привличайки вниманието на инвеститори и ентусиасти.

14.06.2024 12:02 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.