НАЧАЛО Други

Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

МАЙ. 25, 2018 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

Thomson Reuters наскоро публикува съобщение, което разкрива интересни резултати от проучването на финансовите институции, планиращи да предоставят услуги за търговия с криптовалути.

Канадската фирма за масови медии проучи над 400 търговски дружества. Eikon, една от услугите на Thomson Reuters, използва собствения софтуер  за проследяване на финансовите данни, свързани с криптовалути и другите класове активи.Според съобщението в пресата, приблизително 20% от анкетираните компании заявяват, че биха могли да осигурят на клиентите си платформа за търговия с криптовалути "през следващите между 3 и 12 месеца".

Около 70% от участващите в проучването заявяват, че обмислят интергрирането на търговия с криптовалути още през 2018 г.

Neill Penny, съпредседател на борсата в Thomson Reuters, призна, че:

Криптовалутите са все още сравнително малка част от пазара за търговия, но това проучване показва, че този сегмент от нишата започва да навлиза в основния поток на финансовите услуги. Това е огромна промяна спрямо миналата година. 


Като цяло основана в Торонто, Канада, Thomson Reuters е голяма компания, която се занимава с финансова информация, чиито акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса (NYSE: TRI) и на фондовата борса в Торонто (TSX: TRI). Поради значително увеличение на заявките от клиенти, които искат да търгуват с криптовалути, особено през последните 6 месеца, традиционните финансови компании като Thomson Reuters трябваше да разпределят ресурси за развиване на платформи за търговия с криптовивалути за своите клиенти.


Растящ момент за криптокомпозициитеМайкъл Гу, ръководител на развитието на пазара за валутна търговия в Thomson Reuters, заяви, че възходът на пазара на криптовалутите вече е факт. Той добави, че услугата Cryptocurrency Real Times е за спомагане създаването на "ефикасна" и "прозрачна" търговска среда, която е от съществено значение за гарантиране на "стабилността на търговията с криптовалути".

Базираната в Лондон компания LMAX Exchange Group, ще предлага и услуги за търговия с криптовалути на своите клиенти. Компанията разработва регулирана платформа за търговия с дигитални активи за институционални инвеститори, които все още не са направили значителни инвестиции в тези валути.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света