НАЧАЛО Други

Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

МАЙ. 25, 2018 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Расте броят на финансовите институции планиращи търговия с криптовалути

Thomson Reuters наскоро публикува съобщение, което разкрива интересни резултати от проучването на финансовите институции, планиращи да предоставят услуги за търговия с криптовалути.

 

Канадската фирма за масови медии проучи над 400 търговски дружества. Eikon, една от услугите на Thomson Reuters, използва собствения софтуер  за проследяване на финансовите данни, свързани с криптовалути и другите класове активи.Според съобщението в пресата, приблизително 20% от анкетираните компании заявяват, че биха могли да осигурят на клиентите си платформа за търговия с криптовалути "през следващите между 3 и 12 месеца".

Около 70% от участващите в проучването заявяват, че обмислят интергрирането на търговия с криптовалути още през 2018 г.

Neill Penny, съпредседател на борсата в Thomson Reuters, призна, че:

Криптовалутите са все още сравнително малка част от пазара за търговия, но това проучване показва, че този сегмент от нишата започва да навлиза в основния поток на финансовите услуги. Това е огромна промяна спрямо миналата година. 


Като цяло основана в Торонто, Канада, Thomson Reuters е голяма компания, която се занимава с финансова информация, чиито акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса (NYSE: TRI) и на фондовата борса в Торонто (TSX: TRI). Поради значително увеличение на заявките от клиенти, които искат да търгуват с криптовалути, особено през последните 6 месеца, традиционните финансови компании като Thomson Reuters трябваше да разпределят ресурси за развиване на платформи за търговия с криптовивалути за своите клиенти.


Растящ момент за криптокомпозициитеМайкъл Гу, ръководител на развитието на пазара за валутна търговия в Thomson Reuters, заяви, че възходът на пазара на криптовалутите вече е факт. Той добави, че услугата Cryptocurrency Real Times е за спомагане създаването на "ефикасна" и "прозрачна" търговска среда, която е от съществено значение за гарантиране на "стабилността на търговията с криптовалути".

Базираната в Лондон компания LMAX Exchange Group, ще предлага и услуги за търговия с криптовалути на своите клиенти. Компанията разработва регулирана платформа за търговия с дигитални активи за институционални инвеститори, които все още не са направили значителни инвестиции в тези валути.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света