НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона

СЕП. 1, 2018 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона
 

Японският гигант за електронна търговия Rakuten планира още една стъпка в крипто индустрията с придобиването на местен Биткойн обмен.


Компанията заяви в съобщение, че е подписала споразумение за прехвърляне на акции за 100% от обмен, наречен Everyco's Bitcoin в петък. Придобиването изглежда струва на компанията 265 милиона йени, или 2,4 милиона долара, когато се сключва през 1-ви октомври.

Обяснявайки този ход, Rakuten казат, че "в бъдеще ще нараства ролята на плащанията, базирани на крипто в електронната търговия, офлайн продажбите на дребно и плащанията чрез P2P", добавяки:

За да осигурим плавно платежоспособните методи за плащане, смятаме, че е необходимо да предоставим функция за обмен на криптовалути.


Освен това, фирмата посочи, че придобиването е в отговор на исканията на все по-голям брой клиенти на чуждестранна валута за своята търговска дейност в областта на ценните книжа, които са призовавали за предлагането на услуга за обмен на криптовалута.

Стартирал през март 2017 гoдина, Everybody's Bitcoin е един от няколкото нелицензирани крипто борси в Япония, проверени от Японската агенция за финансови услуги след резкия хак на Coincheck през януари, когато регулаторът потърси подобрения в бизнеса и сигурността.

С планираното придобиване, Rakuten има за цел да подпомогне обмена в усъвършенстването на своите вътрешни системи, в опит да отговори на изискванията на регулатора за получаване на лиценз.

Според днешното съобщение, Everybody's Bitcoin обяви загуба от около $444,000 през фискалната година, приключваща на 30-ти март 2018 година.

Споразумението за придобиване следва предходен отчет, че Rakuten планира също така да стартира своята собствена криптовалута като начин да помогне на групата да разшири своята глобална потребителска база.

Екипът за електронна търговия първо започна да приема плащания с Биткойн през 2015 г., когато интегрира уебсайта си в САЩ с процесора BitTorrent Bitnet.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн ще експлодира до $180,000 другата година

В ново интервю за Bloomberg TV, анализаторът оценява миналото представяне на Биткойн и какво може да индикира то за траекторията на цените на криптовалутата през 2021 г."В краткосрочен план $20,000 е ...
НОЕ. 28, 2020 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Добри новини за Биткойн

Тази тенденция показва, че доверието в BTC от инвеститорите на дребно се увеличава, което показва оптимистична средносрочна до дългосрочна перспектива. Данните показват, че заедно с институционал...
НОЕ. 28, 2020 14:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $500 милиона в Биткойн бяха изтеглени от OKEx

Това се случва, след като цената на Биткойн стартира епичния си спад до нива близо до $16,500, преди да отскочи. Но каква е причината за масовия отлив на Биткойни от OKEx? Според последната актуализац...
НОЕ. 27, 2020 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света