НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона

СЕП. 1, 2018 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона

Японският гигант за електронна търговия Rakuten планира още една стъпка в крипто индустрията с придобиването на местен Биткойн обмен.


Компанията заяви в съобщение, че е подписала споразумение за прехвърляне на акции за 100% от обмен, наречен Everyco's Bitcoin в петък. Придобиването изглежда струва на компанията 265 милиона йени, или 2,4 милиона долара, когато се сключва през 1-ви октомври.

Обяснявайки този ход, Rakuten казат, че "в бъдеще ще нараства ролята на плащанията, базирани на крипто в електронната търговия, офлайн продажбите на дребно и плащанията чрез P2P", добавяки:

За да осигурим плавно платежоспособните методи за плащане, смятаме, че е необходимо да предоставим функция за обмен на криптовалути.


Освен това, фирмата посочи, че придобиването е в отговор на исканията на все по-голям брой клиенти на чуждестранна валута за своята търговска дейност в областта на ценните книжа, които са призовавали за предлагането на услуга за обмен на криптовалута.

Стартирал през март 2017 гoдина, Everybody's Bitcoin е един от няколкото нелицензирани крипто борси в Япония, проверени от Японската агенция за финансови услуги след резкия хак на Coincheck през януари, когато регулаторът потърси подобрения в бизнеса и сигурността.

С планираното придобиване, Rakuten има за цел да подпомогне обмена в усъвършенстването на своите вътрешни системи, в опит да отговори на изискванията на регулатора за получаване на лиценз.

Според днешното съобщение, Everybody's Bitcoin обяви загуба от около $444,000 през фискалната година, приключваща на 30-ти март 2018 година.

Споразумението за придобиване следва предходен отчет, че Rakuten планира също така да стартира своята собствена криптовалута като начин да помогне на групата да разшири своята глобална потребителска база.

Екипът за електронна търговия първо започна да приема плащания с Биткойн през 2015 г., когато интегрира уебсайта си в САЩ с процесора BitTorrent Bitnet.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн (BTC) скача след обявлението на Федералния резерв

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се повиши до малко над $44,000 на някои борси, след като Федералният резерв на САЩ обяви решението си да остави лихвените проценти непромен...
СЕП. 22, 2021 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Третият най-голям Биткойн кит купува още BTC на спада

Това стана, след като купи още 321 биткойна по време на спада. Малките портфейли все още държат 14 пъти повече.Данните, предоставени от bitinfocharts, показват, че третият по големина кит на криптовал...
СЕП. 22, 2021 20:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

NYDIG публикува този месец своето проучване, именувано „Bitcoin Net Zero“, установявайки, че потреблението на енергия и въглеродните емисии на Биткойн няма да скочат през следващите години, дори ако ц...
СЕП. 22, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света