НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона

СЕП. 1, 2018 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Rakuten са на път да купят Биткойн борса за $2.4 милиона
 

Японският гигант за електронна търговия Rakuten планира още една стъпка в крипто индустрията с придобиването на местен Биткойн обмен.


Компанията заяви в съобщение, че е подписала споразумение за прехвърляне на акции за 100% от обмен, наречен Everyco's Bitcoin в петък. Придобиването изглежда струва на компанията 265 милиона йени, или 2,4 милиона долара, когато се сключва през 1-ви октомври.

Обяснявайки този ход, Rakuten казат, че "в бъдеще ще нараства ролята на плащанията, базирани на крипто в електронната търговия, офлайн продажбите на дребно и плащанията чрез P2P", добавяки:

За да осигурим плавно платежоспособните методи за плащане, смятаме, че е необходимо да предоставим функция за обмен на криптовалути.


Освен това, фирмата посочи, че придобиването е в отговор на исканията на все по-голям брой клиенти на чуждестранна валута за своята търговска дейност в областта на ценните книжа, които са призовавали за предлагането на услуга за обмен на криптовалута.

Стартирал през март 2017 гoдина, Everybody's Bitcoin е един от няколкото нелицензирани крипто борси в Япония, проверени от Японската агенция за финансови услуги след резкия хак на Coincheck през януари, когато регулаторът потърси подобрения в бизнеса и сигурността.

С планираното придобиване, Rakuten има за цел да подпомогне обмена в усъвършенстването на своите вътрешни системи, в опит да отговори на изискванията на регулатора за получаване на лиценз.

Според днешното съобщение, Everybody's Bitcoin обяви загуба от около $444,000 през фискалната година, приключваща на 30-ти март 2018 година.

Споразумението за придобиване следва предходен отчет, че Rakuten планира също така да стартира своята собствена криптовалута като начин да помогне на групата да разшири своята глобална потребителска база.

Екипът за електронна търговия първо започна да приема плащания с Биткойн през 2015 г., когато интегрира уебсайта си в САЩ с процесора BitTorrent Bitnet.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Grayscale Bitcoin Trust се търгува на рекордно ниски нива

Нарастващият брой конкуренти, които предлагат по-ниски такси, може да бъде една от причините за спада в търсенето.Акциите в Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) са се превърнали в отрицателни, според платфо...
МАР. 6, 2021 16:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy с нова покупка на Биткойн за $10 милиона

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър обяви на 5-ти февруари, че компанията е купила 205 BTC за около $10 милиона. Средната цена за всяка монета бе $48,888.Фирмата, която купи Би...
МАР. 6, 2021 19:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум китовете се подготвят за възход на пазара

Според криптоаналитичната компания Santiment, най-големите притежатели на Биткойн - тези с 1,000 BTC или повече, на стойност около $49,8 милиона към момента на писане - сега държат 42,56% от общото пр...
МАР. 5, 2021 13:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света