НАЧАЛО Крипто Крими

QuadrigaCX не е имала студени портфейли, твърди доклад

ФЕВ. 10, 2019 19:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 QuadrigaCX не е имала студени портфейли, твърди доклад
Компанията за блокчейн анализ Elementus заключи, че борсата вероятно няма студени портфейли за Етериум, след дълбоко проучване на портфейлите.

На QuadrigaCX беше предоставена защита на кредиторите тази седмица, за да уреди дългове, които бяха установени след внезапната смърт на изпълнителния директор и основател на компанията Джералд Котън. Той е бил единственият човек с достъп до частните ключове на борсата, така че смъртта му прави цялата валута в резерв недостъпна. Обменът в момента дължи 190 милиона долара на своите 115,000 клиенти и един канадски съдия им е дал 30 дни, за да намерят липсващите средства.

След анализ на портфейлите, принадлежащи на QuadrigaCX, Elementus е уверен, че не е имало студен портфейл.

Студен портфейл се идентифицира, като се разгледат моделите на движение на средства.


При нормално функциониращ крипто обмен, излишък в депозит / горещи портфейли се изпраща постоянно към студени портфейли. Когато клиентите инициират изтегляне без да има достатъчно налични средства в горещите портфейли, студените започват да изпращат средствата до тях. След това потребителят може да изтегли средствата от горещия портфейл директно в личния.

Elementus открили нередности при разследването. През последните три години се установи, че излишните средства от горещите портфейли не се изпращат до студено съхранение. Вместо това, разследването установи, че средствата от портфейли за вложения са изпратени на два основни адреса и след това изпратени на няколко централизирани борси.

Освен това, средствата от депозитния портфейл са преместени с изключително голям брой транзакции с много малки количества ETH. Това може да означава, че QuadrigaCX е искал да бъде дискретен, докато непрекъснато ликвидира средствата от депозитния портфейл.

Според Elementus двата адреса са:

  1. 0x027beefcbad782faf69fad12dee97ed894c68549

  2. 0xb6aac3b56ff818496b747ea57fcbe42a9aae6218


Компанията отбеляза, че през последните две седмици не е имало средства, които да напускат тези адреси. Този период съвпада с обявяването на смъртта на Котън. Обаче, това не съвпада с действителната му смърт, която настъпи на 9-ти декември в Индия, според смъртния акт. Elementus твърди, че транзакциите са се движили на борсите дълго време след смъртта на главния изпълнителен директор.

Средствата от депозитния портфейл бяха изпратени директно до Binance. Poloniex и Bitfinex са сред другите борси, които получили етер от адресите на QuadrigaCX. Бе установено, че през последните три години голяма част от средствата са били пращани на Shapeshift в малки количества. По-голямата част от средствата при Shapeshift бяха превърнати от етер в биткойн, преди да бъдат изпратени на Bitfinex. Част от Етериума също беше конвертиран в LTC и BCH, преди да бъде изпратен на Bitfinex. Интересното е, че QuadrigaCX споделя един и същ платежен процесор с Bitfinex - Crypto Capital.

Докато Elementus твърди, че е възможно средствата, изпратени до борсите, да са "студените портфейли", обявени от QuadrigaCX, това е малко вероятно. Проблемите с изтеглянето, с които се сблъскаха клиентите преди смъртта на главния изпълнителен директор, предполагат, че средствата не са били в студен портфейл. Това е така, тъй като тези средства биха били изпратени обратно в горещите портфейли, за да могат клиентите да изтеглят парите си, което не се случи.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Може и да са разкрили хакерите на Zaif

Експертите по киберсигурност в Japan Digital Design, дъщерно дружество на Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), твърдят, че са открили евентуално уличаваща информация за злонамерените участници , сто...
НОЕ. 5, 2018 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тайландската полиция арестува заподозрян в биткойн измама на стойност 24 милиона долара

Тайландската полиция е задържала 27-годишния актьор Jiratpisit "Boom" Jaravijit в предполагаема измама с криптoвалута на стойност 24 милиона долара, съобщиха от Bangkok Post на 9 август. Джираптисит е...
АВГ. 10, 2018 10:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш индийски политик е арестуван за Bitcoin изнудване в размер на $1.3 милиона

Налин Котадия беше посочен като съучастник по време на разпит на Кирит Паладия през май тази година. Той е убягвал арест успешно до неделя 09 септември. Арестът му от полицай от Ахмедабадският район о...
СЕП. 10, 2018 14:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

Хакерите се преместват от ransomware към cryptojacking, съобщи Kaspersky Lab на 28ми юни. Руската фирма за киберсигурност Kaspersky Lab публикува доклад относно rasnomware атаките и предпочитанията на...
ЮНИ. 29, 2018 22:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света