Home

Първата регулирана крипто борса в Южна Корея може да стартира скоро

31.05.2021 23:04 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първата регулирана крипто борса в Южна Корея може да стартира скоро

Южна Корея поиска от крипто борсите да се съобразят с нови регулаторни искания. Ако борсите завършат процеса до юни, първата регулирана борса в страната може да стартира близо до началото на Q3 2021.

Южната Корея ще види първата си регулирана борса за криптовалути през третото тримесечие на 2021 г., според местната медия Yonhap News. Изданието посочва, че финансовите регулатори имат планове да “реорганизират” пазара с пускането на борсата, която може да стартира веднага през август или септември.

Докладът също така споменава, че доставчиците на услуги за виртуални активи трябва да подадат доклад до регулаторния орган на страната, Агенцията за анализ на финансовата информация (FIU) на Комисията по финансови услуги, до 24-ти септември. Този ход е огромна стъпка напред за страната, която започна предприемане на мащабни действия за пазара на криптовалути.

Решението за стартиране на регулирана борса за криптовалути придружава забраната на монети за поверителност, усилията за данъчно облагане и тестовете на дигитална валута на централната банка (CBDC). Регулаторите също са помолили борсите да следват законите, в опит да защитят инвеститорите и да предотвратят финансирането на незаконни дейности.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Тези три алткойна дават сигнал за покупка – Майкъл ван де Поуп (видео)

Регламентът включва сертифициране

Една от наложените заповеди е одобрението на ‘Information Management System protection'(ISMS). Двадесет доставчици на услуги за виртуални активи са получили това сертифициране от общо 60-те, които са идентифицирани. Това удостоверяване е признание за способността на борсата да предотвратява инциденти със сигурността, като хакове.

Друг основен спорен въпрос са инициативите „Опознай своя клиент (KYC)” и “Борба с прането на пари (AML)“. Bitsum, Coinone, Kobit и Upbit са единствените четири крипто борси, които работят, използвайки сметки за депозит и теглене с потвърждение на истинско име. Тези борси трябва да подадат отчет до FIU, макар че никой не е направил досега.

Която и борса да спази всички тези искания, ще се превърне в първата напълно регулирана борса на южнокорейския пазар. Ако това бъде направено до юни, тогава първата борса може да бъде пусната още през август или септември.

Южна Корея засилва крипто регулациите

Новата информация е поредният знак, че Южна Корея се стреми да осигури пълно регулиране. Националното събрание на страната внесе шест законопроекта, свързани с крипто, включително тези, свързани с издаването на крипто, отговорност за щети, причинени от хакерски атаки, данъчно облагане и други.

Повечето хора приветстват данъчния закон, въпреки че някои не са съгласни с подобни закони, които според тях трябва да бъдат наравно с фондовия пазар. Повечето хора обаче подкрепят данъчните закони.

Страната също така планира да тества CBDC, което би накарало още една голяма държава да обмисли CBDC. Банката на Корея обяви, че не планира непременно да пусне дигиталната валута, а по-скоро иска да тества функционалността и осъществимостта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.