НАЧАЛО Други

Първата NFT изложба в България вече е факт

НОЕ. 1, 2021 12:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първата NFT изложба в България вече е факт

Популярността на NFT се разпространява с изключителни темпове, което най-вероятно се дължи на грандиозния успех на редица проекти. В тази статия ще разгледаме как тази нова технология достигна до нашите ширини и под каква форма.

На 19-ти октомври в град Стара Загора бе проведена първата NFT изложба в България, именувана Eros Empathy Euphoria.


Самата експозиция се състои от 13 плаката, засягащи комплексните чувства в любовта и привличането между двама души, а оттам и името Eros - еротична любов, физическо привличане, желание.


Самите произведения са разделени на три групи: плакати 1-5, 6-8 и 8-13. Организаторът и автор на картините, Недко Боянов, сподели с CryptoDnes:


Първите пет картини - нещо толкова наивно разпалва искра без посока. Мислите се превръщат в действия в търсене на смисъл и посока - в търсене на емпатия и на разбиране. Създава чувство на емпатия - умението да споделиш чувствата на някой друг като се поставиш в неговите обувки.

За плакати 6-8 авторът коментира:


Увлечени един в друг. Отвлечени, докосвайки душите си имащи симпатия, търсещи емпатия. Еуфория - екстремно щастие, понякога повече от обичайното в дадени ситуации.


“Плакати 8-13: достигащи еуфория даже и мечтите умират. Бързата любов е евтина. Затова нека горим бавно в търсене един друг. И да ни заключва общата цел, път и посока”, добави Боянов.


13-те картини са уникални сами по себе си и в тях са заключени тези емоции. Всяка една от тях е издадена на блокчейн под формата на NFT и е замразена така че нейните метаданни да не могат да се променят.


Авторът сподели с нас, че е в крипто пространството от 2019 година, като вярата му в сравнително новата технология може и да се види от инвестиционното му портфолио, което е изцяло насочено към криптовалутите. Той също така има публикуван кратък видеоклип за това как може всеки да издаде своето изкуство под формата на NFT.  


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Beeple се завръща с нов аукцион на Chriestie's


Що се отнася до решението му за дигитализирането на неговото изкуство, Боянов коментира, че се интересува от NFT от близо година. Единственото, което го е спирало да пусне своите творби на блокчейн малко по-рано, е бил проблемът с високите такси за газ. Не след дълго решава да се насочи към друга блокчейн мрежа, като за целта избира решението от втори слой за мащабиране на Етериум - Polygon (MATIC). Според артиста технологията на Polygon е едно от най-добрите решения за Етериум до този момент.


Към момента на публикуване 4 от всички 13 уникални картини вече са продадени.


Все по-разпространената проява на интерес към NFT технологиите въобще не е изненадваща за повечето хора в пространството, тъй като в момента това е една от най-нашумелите теми. Не става само въпрос за това да бъдеш част от някоя общност или да демонстрираш своя статут, поставяйки новозакупеният си токен като профилна снимка. Независимо дали е заради любов към изкуство или желанието за правене на печалба от търговия с NFT, тези т.нар. незаменими токени тепърва предстои да демонстрират своя пълен потенциал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои са най-продаваните NFT-та?

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

70% спад в акциите на Robinhood - срив в крипто обемите

Акциите на Robinhood (HOOD) затвориха на рекордно ниското си ниво от $25.94 на 30-ти ноември, което е спад с почти 70% спрямо август 2021 г. Близо до началото на август акциите бяха оценени на малко н...
ДЕК. 1, 2021 23:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света