НАЧАЛО Други

Beeple се завръща с нов аукцион на Chriestie's

ОКТ. 29, 2021 09:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Beeple се завръща с нов аукцион на Chriestie's

Култовият художник на NFT Beeple пуска за продажба реална скулптура и съответстващ NFT в Christie's. Наддаването започва от $15 милиона.

Beeple пуска първия физически NFT

 

NFT артистът ще продаде физически NFT, наречен “HUMAN ONE” в аукционната къща в Ню Йорк на 9-ти ноември. Търгът ще бъде част от вечерната разпродажба на Christie's, именувана '21st Century', с участието на артисти като Деймиън Хърст, Банкси и Жан-Мишел Баския. Наддаването за произведението на Beeple ще започне от $15 милиона.


Beeple, с истинско име Майк Винкелман, създаде двуметрова скулптура, изобразяваща астронавт в реален размер, облечен в сребърен костюм. Според публикация от Christie's, обявяваща продажбата, произведението на изкуството е "видеоскулптура, базирана на блокчейн". Страницата на Christie's го описва като "генеративно произведение на изкуството“, което ще има физическа и дигитална репрезентация. Както при предишните NFT на Beeple, токенът за произведението на изкуството ще бъде издаден на Етериум.


Beeple каза на Christie's, че ще актуализира произведението "доста редовно“, така че да се развива с течение на времето. "Наистина, това е проект за цял живот“, каза той.


"Искам да направя нещо, към което хората могат да продължат да се връщат и да намират нов смисъл. И значението ще продължи да се развива."


Той също така каза, че "споделя някои прилики“ с "EVERYDAYS: THE FIRST 5,000 DAYS“, който беше продаден за $69.34 милиона на Christie’s през март. Продажбата направи Beeple третият най-ценен жив художник на търг и му помогна да спечели световно признание.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Вълкът от Уол Стрийт навлиза в NFT пространството


"HUMAN ONE" е първото произведение на изкуството на Beeple, което съчетава физически и дигитални елементи. Той контекстуализира нова ера на базирано на блокчейн физическо и дигитално изкуство. По-рано този месец подобна символизирана скулптура от FEWOCiOUS беше продадена за над $2 милиона в Sotheby's.


Christie's е продала NFT от някои от най-ценните проекти за NFT, включително CryptoPunks, Meebits и Bored Ape Yacht Club. Миналия месец тя събра $12 милиона чрез търг на 14 NFT, включително рядък CryptoPunk, продаден за $4.3 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 9GAG може и да пуснат NFT колекция

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света