НАЧАЛО Други

Проучването на Bank of Canada установява, че двойното харчене в блокчейн е "нереалистично"

ЮЛИ. 22, 2018 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучването на Bank of Canada установява, че двойното харчене в блокчейн е "нереалистично"

Новото изследване на BoC се фокусира върху протокол за доказателство за работа (PWP) за блокчейн технология, моделирайки поведението на "честен миньор" и "нечестен миньор".

Банката на Канада (БК) публикува проучване за "стимулиращата съвместимост" на блокчейн технологията, като установи, че двойното харчене е "нереалистичен" резултат.Изследователите на канадската банка моделираха система, за да проверят дали цифровият леджър, подобно на блокчейн, е имунизиран срещу видовете измами, като двойното харчене, когато потребителите променят записите в книгата за собствена печалба.

Изследването гласи, че основното нововъведение в цифровият леджър, като блокчейн, е да направи потребителите в системата отговорни за сигурността на самата система. За блокчейн технологията, системата одобрява нови транзакции, когато всички потребители в системата одобрят актуализация.

Проучването установява, че ако един миньор контролира повече от половината от цялата изчислителна мощност, миньорът би могъл хипотетично да направи "51% атака", където:

Потвържденията изостават на теория, губят силата си при контролирането на стимулите за двойно потребление. Нечестният миньор създава скорост на пристигане, която е по-голяма от тази на другите честни миньори комбинирана [...] и по този начин винаги може да измами чрез двойно харчене.

Изследването обаче отбелязва, че за да се случи това от икономическа гледна точка, "нечестният миньор" трябва да има "дълбоки джобове" и да бъде "неутрален по отношение на риска", като заключава:

Тези предположения са нереалистични и на практика потребителите имат малко икономически стимули, за да предприемат подобна атака, особено когато изчислителната инвестиция на други миньори е голяма.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света