НАЧАЛО Други

Проучването на Bank of Canada установява, че двойното харчене в блокчейн е "нереалистично"

ЮЛИ. 22, 2018 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучването на Bank of Canada установява, че двойното харчене в блокчейн е "нереалистично"

Новото изследване на BoC се фокусира върху протокол за доказателство за работа (PWP) за блокчейн технология, моделирайки поведението на "честен миньор" и "нечестен миньор".

 

Банката на Канада (БК) публикува проучване за "стимулиращата съвместимост" на блокчейн технологията, като установи, че двойното харчене е "нереалистичен" резултат.Изследователите на канадската банка моделираха система, за да проверят дали цифровият леджър, подобно на блокчейн, е имунизиран срещу видовете измами, като двойното харчене, когато потребителите променят записите в книгата за собствена печалба.

Изследването гласи, че основното нововъведение в цифровият леджър, като блокчейн, е да направи потребителите в системата отговорни за сигурността на самата система. За блокчейн технологията, системата одобрява нови транзакции, когато всички потребители в системата одобрят актуализация.

Проучването установява, че ако един миньор контролира повече от половината от цялата изчислителна мощност, миньорът би могъл хипотетично да направи "51% атака", където:

Потвържденията изостават на теория, губят силата си при контролирането на стимулите за двойно потребление. Нечестният миньор създава скорост на пристигане, която е по-голяма от тази на другите честни миньори комбинирана [...] и по този начин винаги може да измами чрез двойно харчене.

Изследването обаче отбелязва, че за да се случи това от икономическа гледна точка, "нечестният миньор" трябва да има "дълбоки джобове" и да бъде "неутрален по отношение на риска", като заключава:

Тези предположения са нереалистични и на практика потребителите имат малко икономически стимули, за да предприемат подобна атака, особено когато изчислителната инвестиция на други миньори е голяма.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света