НАЧАЛО Крипто Крими

Проучване сочи към невероятни манипулации зад ICO-то на EOS

СЕП. 3, 2021 11:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване сочи към невероятни манипулации зад ICO-то на EOS

Ново проучване твърди, че EOS и ETH са били използвани за “wash trading” на борси за манипулиране на цените по време на многомилиардното ICO на EOS.

Ново проучване разгледа най-голямата продажба на токени в крипто индустрията, като твърди, че е имало манипулации по време на първичното предлагане на монети (ICO) на EOS преди четири години.


Изследователи от Тексаския университет изразиха нови опасения относно рекордните $4.362 млрд. в набрани средства от ICO-то на Block.one за блокчейна EOS през 2017 и 2018 г.


Проектът беше подкрепен от индустриални гиганти, включително съоснователя на PayPal Питър Тийл, заедно с мениджърите на хедж фондове Алън Хауърд и Луис Бейкън.


Изследването не обвинява самия Block.one в някакви нарушения и компанията цитира доклад, в който се посочва, че няма доказателства, че е замесена.


На 31-ви август професор Джон Грифин от Integra FEC публикува своите констатации в документ, озаглавен “Повторно ли се рециклираха ETH и EOS по време на първоначалното предлагане на монети на EOS?” -твърдейки, че уош търговията е изиграла ключова роля при подема на цената на EOS.


Според вестника и очертано в разследване на Bloomberg, за EOS се твърди, че е бил обект на изкуствено надуване на търговията на крипто борсите Binance и Bitfinex в опит да се бутат цените нагоре.


Wash trading” описва процеса, при който предприятието действа едновременно като купувач и продавач на един и същ актив, за да подсили изкуствено обема или да манипулира цените.


Грифин пише, че изкуственото търсене от заподозрени сметки създава илюзията за търсене на токена и тласка цените нагоре:


Първо, това директно манипулира предлаганата цена на EOS нагоре чрез допълнително купуване и завишава пазарната стойност на криптовалутата. Второ, това създава фалшиво впечатление за стойността на токена, примамвайки другите да искат да закупят токена на ICO-то.


Изследването твърди, че са идентифицирани 21 акаунта, които са рециклирали токени на EOS по време на ICO-то. Заподозрените средства възлизат на 1.2 милиона ETH на стойност около $815 милиона по онова време. Етериум беше единствената криптовалута, използвана за закупуване на EOS по време на предлагането.


“2.895 милиона Етер ($1.721 милиарда), или 39% от Етерът, събран в [кампанията], също се проследява до портфейла за [ICO] на Bitfinex.”


Грифин не идентифицира собствениците на сметките и не обвини Block.one в уош търговия, но отбеляза:


Тези подозрителни сметки представляват почти една четвърт от покупките на EOS до края на масовата продажба.


Професор по право в юридическия факултет Корнел, Робърт К. Хокет, каза, че е работил повече от един месец върху историята заедно с медията Bloomberg - която публикува резултатите си на 2-ри септември.


Според Bloomberg, Block.one е отговорил на вестника, като се е позовал на документ от юли, създаден от адвокатската кантора Clifford Chance LLP, който твърди, че “няма доказателства, че Block.one е закупил токени на първичния пазар”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света