НАЧАЛО Биткойн

Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

октомври 14, 2018 22:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

В проучване, изследователи от Технологичния университет в Краков и Полската академия на науките установиха, че Биткойн бавно се превръща в зрял пазар.

Използвайки усъвършенствани математически техники, те измерват ценовите движения на Биткойн (BTC) и сравняват поведението с други пазари.

Техните констатации показват, че макар Биткойн да е показал незрялост в ранните години, в последните две години са направени големи крачки в развитието му.

Докато ранната търговия беше засегната от специфични за системата нередности, беше установено, че през месеците преди април 2018 всички тези статистически показатели се доближават до отличителните характеристики на зрелостта. Това може да се приеме като индикация, че пазарът на Биткойн, а вероятно и други криптовалути, има потенциал да бъде редовен пазар. 

Пълното проучване, озаглавено „Bitcoin market route to maturity? Evidence from return fluctuations, temporal correlations and multiscaling effects featured“ е публикувано в „Хаос: интердисциплинарен вестник на нелинейни науки“ от Американския институт по физика (AIP) и могат да бъдат прочетени онлайн.

Проучването, според изследователите, показва, че през последните месеци Биткойн пазарът „стана наистина неразличим от зрелите пазари“, според „най-важните сложни характеристики“.

Математиката зад това проучване е сложна, но просто казано: изследователите са използвали 1-минутни промени на цените от 2012 г. насам, за да измерват следното: разпределение на връщанията, автокорелация на колебанията, хърст експоненти и многостепенни ефекти. След това, те сравняват тези стойности с това, което се наблюдава на развитите пазари.

Ако това изглежда объркващо, всичко това е обяснено на фигурите по-долу. Тази първа диаграма показва:

price and volume

  1. Логаритъм на цената Биткойн, изразена в щатски долари (BTC / USD).
  2. Обменен обем, изразен като брой BTC, обменен на 1-часов бин.
  3. Обменен обем, изразен в USD за 1-часов бин.
  4. Брой последователни 1-минутни кошчета с нулева възвръщаемост.

Процесът тук е, че с увеличаването на обема на търговията, минутите без търговия намаляват, което показва, че цената повече отразява действителната му стойност.

Следващата диаграма показва Хърст експонента. Тя „измерва относителната тенденция на времевата серия да се регресира силно спрямо средната стойност или да се съчетае в посока.“ По-просто казано, това означава колко вероятно е цената да е свързана с тенденция или стабилно движение.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене