НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

ОКТ. 14, 2018 22:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

В проучване, изследователи от Технологичния университет в Краков и Полската академия на науките установиха, че Биткойн бавно се превръща в зрял пазар.


Използвайки усъвършенствани математически техники, те измерват ценовите движения на Биткойн (BTC) и сравняват поведението с други пазари.


Техните констатации показват, че макар Биткойн да е показал незрялост в ранните години, в последните две години са направени големи крачки в развитието му.

Докато ранната търговия беше засегната от специфични за системата нередности, беше установено, че през месеците преди април 2018 всички тези статистически показатели се доближават до отличителните характеристики на зрелостта. Това може да се приеме като индикация, че пазарът на Биткойн, а вероятно и други криптовалути, има потенциал да бъде редовен пазар. 


Пълното проучване, озаглавено "Bitcoin market route to maturity? Evidence from return fluctuations, temporal correlations and multiscaling effects featured" е публикувано в "Хаос: интердисциплинарен вестник на нелинейни науки" от Американския институт по физика (AIP) и могат да бъдат прочетени онлайн.

Проучването, според изследователите, показва, че през последните месеци Биткойн пазарът "стана наистина неразличим от зрелите пазари", според "най-важните сложни характеристики".

Математиката зад това проучване е сложна, но просто казано: изследователите са използвали 1-минутни промени на цените от 2012 г. насам, за да измерват следното: разпределение на връщанията, автокорелация на колебанията, хърст експоненти и многостепенни ефекти. След това, те сравняват тези стойности с това, което се наблюдава на развитите пазари.

Ако това изглежда объркващо, всичко това е обяснено на фигурите по-долу. Тази първа диаграма показва:

price and volume  1. Логаритъм на цената Биткойн, изразена в щатски долари (BTC / USD).

  2. Обменен обем, изразен като брой BTC, обменен на 1-часов бин.

  3. Обменен обем, изразен в USD за 1-часов бин.

  4. Брой последователни 1-минутни кошчета с нулева възвръщаемост.


Процесът тук е, че с увеличаването на обема на търговията, минутите без търговия намаляват, което показва, че цената повече отразява действителната му стойност.

Следващата диаграма показва Хърст експонента. Тя "измерва относителната тенденция на времевата серия да се регресира силно спрямо средната стойност или да се съчетае в посока." По-просто казано, това означава колко вероятно е цената да е свързана с тенденция или стабилно движение.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Анализатор коментира пазарния спад

Credible казва на своите 241,400 последователи в Twitter, че следи Етериум да достигне дъно на седмична подкрепа.“Почти стигна целта ми, търся около $2,700 ETH.” Друга монета, която търговецът следи е...
СЕП. 23, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн (BTC) скача след обявлението на Федералния резерв

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, се повиши до малко над $44,000 на някои борси, след като Федералният резерв на САЩ обяви решението си да остави лихвените проценти непромен...
СЕП. 22, 2021 22:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Третият най-голям Биткойн кит купува още BTC на спада

Това стана, след като купи още 321 биткойна по време на спада. Малките портфейли все още държат 14 пъти повече.Данните, предоставени от bitinfocharts, показват, че третият по големина кит на криптовал...
СЕП. 22, 2021 20:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Копаенето на Биткойн ще представлява 0.9% от глобалните въглеродни емисии до 2030 г.

NYDIG публикува този месец своето проучване, именувано „Bitcoin Net Zero“, установявайки, че потреблението на енергия и въглеродните емисии на Биткойн няма да скочат през следващите години, дори ако ц...
СЕП. 22, 2021 13:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света