НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

ОКТ. 14, 2018 22:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му
 

В проучване, изследователи от Технологичния университет в Краков и Полската академия на науките установиха, че Биткойн бавно се превръща в зрял пазар.


Използвайки усъвършенствани математически техники, те измерват ценовите движения на Биткойн (BTC) и сравняват поведението с други пазари.


Техните констатации показват, че макар Биткойн да е показал незрялост в ранните години, в последните две години са направени големи крачки в развитието му.

Докато ранната търговия беше засегната от специфични за системата нередности, беше установено, че през месеците преди април 2018 всички тези статистически показатели се доближават до отличителните характеристики на зрелостта. Това може да се приеме като индикация, че пазарът на Биткойн, а вероятно и други криптовалути, има потенциал да бъде редовен пазар. 


Пълното проучване, озаглавено "Bitcoin market route to maturity? Evidence from return fluctuations, temporal correlations and multiscaling effects featured" е публикувано в "Хаос: интердисциплинарен вестник на нелинейни науки" от Американския институт по физика (AIP) и могат да бъдат прочетени онлайн.

Проучването, според изследователите, показва, че през последните месеци Биткойн пазарът "стана наистина неразличим от зрелите пазари", според "най-важните сложни характеристики".

Математиката зад това проучване е сложна, но просто казано: изследователите са използвали 1-минутни промени на цените от 2012 г. насам, за да измерват следното: разпределение на връщанията, автокорелация на колебанията, хърст експоненти и многостепенни ефекти. След това, те сравняват тези стойности с това, което се наблюдава на развитите пазари.

Ако това изглежда объркващо, всичко това е обяснено на фигурите по-долу. Тази първа диаграма показва:

price and volume  1. Логаритъм на цената Биткойн, изразена в щатски долари (BTC / USD).

  2. Обменен обем, изразен като брой BTC, обменен на 1-часов бин.

  3. Обменен обем, изразен в USD за 1-часов бин.

  4. Брой последователни 1-минутни кошчета с нулева възвръщаемост.


Процесът тук е, че с увеличаването на обема на търговията, минутите без търговия намаляват, което показва, че цената повече отразява действителната му стойност.

Следващата диаграма показва Хърст експонента. Тя "измерва относителната тенденция на времевата серия да се регресира силно спрямо средната стойност или да се съчетае в посока." По-просто казано, това означава колко вероятно е цената да е свързана с тенденция или стабилно движение.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

SBI стартира услуга за Биткойн кредитиране

Според официално съобщение от 24-ти ноември, новата платформа за крипто кредитиране ще позволи на потребителите да заемат своите крипто на SBI и да печелят лихва в размер на 1% с включени данъци. Нова...
НОЕ. 24, 2020 17:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн се позиционира за пробив на $19,000

Изпълнявайки очакванията на общността, флагманската криптовалута най-накрая достигна нивото от $19,000.  Това се случи, след като BTC се търгува в диапазона от $18,700 от 21-ви ноември, като...
НОЕ. 24, 2020 13:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как недостигът на Биткойн може да е добра новина за крипто инвеститорите

Един от тези активи е Биткойн и цената му се намира в сериозен възходящ тренд - благодарение на технологичните компании, които купуват много от криптовалутата. "PayPal и Cash App вече купуват повече о...
НОЕ. 24, 2020 12:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече институции купуват Биткойн, според JPMorgan

В своя доклад “Flows & Liquidity“ анализаторите на JPMorgan казват, че институциите се насочват към Биткойн с по-сериозни темпове в рамките на това тримесечие, в сравнение с Q3, и вероятно играят ...
НОЕ. 23, 2020 23:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света