НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му

ОКТ. 14, 2018 22:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване сочи, че волатилността на BTC показва съзряването му
 

В проучване, изследователи от Технологичния университет в Краков и Полската академия на науките установиха, че Биткойн бавно се превръща в зрял пазар.


Използвайки усъвършенствани математически техники, те измерват ценовите движения на Биткойн (BTC) и сравняват поведението с други пазари.


Техните констатации показват, че макар Биткойн да е показал незрялост в ранните години, в последните две години са направени големи крачки в развитието му.

Докато ранната търговия беше засегната от специфични за системата нередности, беше установено, че през месеците преди април 2018 всички тези статистически показатели се доближават до отличителните характеристики на зрелостта. Това може да се приеме като индикация, че пазарът на Биткойн, а вероятно и други криптовалути, има потенциал да бъде редовен пазар. 


Пълното проучване, озаглавено "Bitcoin market route to maturity? Evidence from return fluctuations, temporal correlations and multiscaling effects featured" е публикувано в "Хаос: интердисциплинарен вестник на нелинейни науки" от Американския институт по физика (AIP) и могат да бъдат прочетени онлайн.

Проучването, според изследователите, показва, че през последните месеци Биткойн пазарът "стана наистина неразличим от зрелите пазари", според "най-важните сложни характеристики".

Математиката зад това проучване е сложна, но просто казано: изследователите са използвали 1-минутни промени на цените от 2012 г. насам, за да измерват следното: разпределение на връщанията, автокорелация на колебанията, хърст експоненти и многостепенни ефекти. След това, те сравняват тези стойности с това, което се наблюдава на развитите пазари.

Ако това изглежда объркващо, всичко това е обяснено на фигурите по-долу. Тази първа диаграма показва:

price and volume  1. Логаритъм на цената Биткойн, изразена в щатски долари (BTC / USD).

  2. Обменен обем, изразен като брой BTC, обменен на 1-часов бин.

  3. Обменен обем, изразен в USD за 1-часов бин.

  4. Брой последователни 1-минутни кошчета с нулева възвръщаемост.


Процесът тук е, че с увеличаването на обема на търговията, минутите без търговия намаляват, което показва, че цената повече отразява действителната му стойност.

Следващата диаграма показва Хърст експонента. Тя "измерва относителната тенденция на времевата серия да се регресира силно спрямо средната стойност или да се съчетае в посока." По-просто казано, това означава колко вероятно е цената да е свързана с тенденция или стабилно движение.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Китайска технологична компания инвестира $40 милиона в Биткойн и Етериум

Китайската технологична компания Meitu е закупила Биткойн на стойност $22,1 милиона и Етериум на стойност $17,9 милиона, съобщава прессъобщението на 7-ми март. Това е първата компания, регистрирана в ...
МАР. 7, 2021 20:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн ще продължи възходящия си тренд, твърди Питър Бранд

Този бичи сценарий се основава на факта, че покупателната способност на щатския долар продължава да намалява.Бранд също е убеден, че както акциите на американските компании, така и комодити ще продълж...
МАР. 7, 2021 16:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето нови Биткойн притежатели не продават през 2021

Повечето от тези, които са придобили токени тази година, не са искали да ги продадат, дори когато Биткойн регистрира най-лошия си спад. Графика, споделена от блокчейн анализаторската компания Gla...
МАР. 7, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн пробива $50,000 - $100 милиарда влизат на пазара

След флирт с нивото от $50,000, BTC инициира импулс нагоре, който повиши цената над него.  Дали този подем над ключовото ниво ще бъде по-дълъг от последните?  Междувременно повечет...
МАР. 7, 2021 13:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света