НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Проучване на Gallup сочи, че Биткойн има голям потенциал за растеж

ДЕК. 13, 2018 13:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проучване на Gallup сочи, че Биткойн има голям потенциал за растеж

Ново проучване от компанията Gallup, от името на банката Wells Fargo, показа, че само малък брой лица в САЩ са инвестирали в криптовалути и Биткойн.


Въпреки ограничения размер на извадката, констатациите подчертават повишаването на ценовия потенциал, ако Биткойн стане мейнстрийм и ще види милиони нови инвеститори.

Проучването разкри, че от почти 2,000 души само два процента от инвеститорите заявиха, че понастоящем притежават Биткойн. Под един процент заявиха, че възнамеряват да го купят в близкото бъдеще. Докато по-голямата част от инвеститорите заявиха, че са незаинтересовани от закупуването на крипто актива. Двадесет и шест процента признават, че са заинтригувани, но не достатъчно, че да купят скоро.

Въпреки това, хората могат да станат по-заинтересовани в инвестирането в цифровата валута, вместо да купуват Биткойн акции, тъй като това е по-неизвестна опция. Някои хора са станали милионери благодарение на инвестирането в определени компании, приемащи Биткойн в точното време, като например Microsoft Corporation, PayPal и Square. Последната продаде Биткойн на стойност 34 милиона долара само през тази година.

Gallup каза, че Биткойн се радва на възход след тазгодишната катастрофа, което кара някои хора да кажат, че неговият балон ще се спука, докато други твърдят, че неговата стойност ще се ускори, тъй като е почти неизбежно, че ще бъде приет от по-голям брой търговци.

Gallup установи, че Биткойн не успя да направи значителна стъпка с някоя от основните подгрупи на американските инвеститори. Само три процента от мъжете, един процент от жените, три процента от лицата на възраст от 18 до 49 години и един процент от тези на 50 и повече го притежават.

Изображение от Inked Pixels/Shutterstock.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света