НАЧАЛО Други

Проучване: 18 милиона американци са държали или използвали крипто през последната година

23.05.2024 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проучване: 18 милиона американци са държали или използвали крипто през последната година

Според последното годишно проучване на домакинствата, проведено от Федералния резерв, броят на пълнолетните граждани на САЩ, които съобщават за притежание или използване на криптовалути, ще намалее до около 18 милиона през 2023 г.

През 12-те месеца, предхождащи октомври 2023 г., 7% от анкетираните възрастни американци са заявили, че използват криптовалута, което е намаление спрямо 10% през 2022 г. и 12% през 2021 г., както разкрива проучването на Фед, публикувано на 21 май.

Само 1% от възрастните са съобщили, че използват криптовалута за финансови транзакции или за изпращане на пари, което е значителен спад спрямо предходната година. Въпреки това 7% са закупили или държали криптовалута като инвестиция.

Констатациите на Федералния резерв забележимо контрастират с твърдението на Coinbase в нейните лобистки усилия, че 52 милиона американци притежават крипто. Coinbase не отговори на запитванията относно основата на тази цифра.

Сред тези, които използват крипто за финансови транзакции, близо 30% го правят, защото получателят предпочита крипто, а други посочени причини са по-бързият трансфер на средства и опасенията за неприкосновеност на личния живот.

Проучването подчерта, че лицата с годишни доходи над $100,000 е по-вероятно да са използвали крипто за каквато и да е цел. Най-големият сегмент крипто потребители са милениалите, следвани плътно от поколението Z, като мъжете са три пъти по-склонни да използват криптовалути, отколкото жените.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.