НАЧАЛО Блокчейн

Протоколът Pledge набра $3 милиона за своята платформа за децентрализирано кредитиране

СЕП. 12, 2021 17:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Протоколът Pledge набра $3 милиона за своята платформа за децентрализирано кредитиране

Децентрализиран протокол за кредитиране Pledge осигури $3 милиона инвестиции за своята междуверижна екосистема, фокусирана върху дългосрочно финансиране, подчертавайки продължаващите иновации в сектора на DeFi.

Инвестиционният кръг беше ръководен от DHVC, базирана в Пало Алто фирма за рисков капитал, с допълнително участие на професорът от Бъркли Гари ЛаБланк и членовете на общността в Станфордския университет Рей Уонг и Торстен Уендл. Това финансиране ще подкрепи мисията на Pledge да се превърне във водеща платформа за кредитиране на криптовалути, която в крайна сметка проправя пътя за токенизирани финансови активи в реалния свят.


Pledge е създаден от група изследователи от Станфордския университет, фокусирани върху блокчейн, включително професор Дейвид Це, Никол Чанг, Рей Уонг и Торстен Уендл. Гореспоменатият професор Гари ЛаБланк също допринесе за протокола.


Използвайки Binance Smart Chain, Pledge има за цел да улесни дългосрочното финансиране за притежателите на криптовалути, нещо, което изследователите казват, че тепърва ще бъде разгледано в индустрията. Протоколът постига тази цел, като позволява на потребителите да разнообразят портфолиото си с не-крипто активи, без да бъдат изложени на волатилност в лихвените проценти.


Протоколът се захранва от Pledge Tokens или PLGR, които имат общо предлагане от 3 милиарда. Понастоящем няма налични пазарни данни за PLGR.


DeFi пазарите на заеми станаха много популярни тази година, привличайки приток на нови потребители с обещанието за по-висока доходност и увеличен достъп до нови пазари. Докато Aave доминира на кредитния DeFi пазар, през последната година бяха пуснати няколко протокола, всеки от които предлагаше собствено предложение за стойност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕБлокчейн платформа цели да проследи една трета от всички транспортни контейнери по света


Понастоящем малко под $44 милиарда в обща стойност са заключени на кредитните пазари на DeFi, според данни за индустрията. Това представлява малко над половината от общия пазар на децентрализирани финанси.


Растежът на DeFi привлече нежелано внимание от страна на регулаторите, които стават все по-загрижени за защитата на инвеститорите и дали определени активи попадат под федералните закони за сигурност. Както наскоро бе съобщено, Комисията по ценни книжа и борси на САЩ предупреди борсата за криптовалути Coinbase, че предложената от нея програма за доходност нарушава законите за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света