НАЧАЛО Блокчейн

Блокчейн платформа цели да проследи една трета от всички транспортни контейнери по света

СЕП. 11, 2021 16:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Блокчейн платформа цели да проследи една трета от всички транспортни контейнери по света

Global Shipping Business Network (GSBN) стартира нова платформа, базирана на блокчейн, която потенциално може да проследи една трета от транспортните контейнерите по целия свят.

GSBN е основан през октомври 2020 г. от осем глобални национални компании за морски товари, за да се изгради блокчейн платформа, която дигитализира процесите на корабоплаване, като например издаване на документи, митнически и логистични данни.


Членовете на консорциума с нестопанска цел със седалище в Хонконг се смята, че „представляват един на всеки три контейнера, обработвани в света“, и това скоро може да бъде проверимо на блокчейна, след като платформата бъде напълно интегрирана.


GSBN обяви стартирането на новата блокчейн платформа на 8-ми септември в партньорство с Oracle, Microsoft Azure, AntChain и Alibaba Cloud.


„Като независим консорциум, той избра най-добрия подход към технологиите, за да гарантира, че инфраструктурата е силна, надеждна и силно мащабируема“, се казва в съобщението.


GSBN отбеляза, че партньорствата се търсят за геостратегически цели, като глобалната търговска операционна система на Oracle и надеждността на услугите на Azure в Югоизточна Азия. Ant Group и Alibaba Cloud ще бъдат използвани за разполагане в Китай.


За да се осигури контрол на информацията чрез GSBN, данните ще бъдат криптирани, преди да бъдат изпратени до блокчейн платформата, което означава, че членовете нямат достъп до данните без разрешение. Консорциумът също така подчерта, че блокчейн технологията му позволява да си сътрудничи с „различни и често конкуриращи се участници на пазара“.


През юли GSBN стартира първото си приложение, базирано на блокчейн, в Китай, наречено „Cargo Release“, което е предназначено да ускори времето за обработка чрез премахване на хартия и съхраняване на данни на блокчейна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕАукционната къща Christie's предлага NFT с директно наддаване в Етериум


Приблизително по същото време, когато GSBN беше формиран през октомври миналата година, два от най-големите контейнерни превозвачи в света - CMA CGM и MSC Mediterranean Shipping Company, обявиха пълна интеграция в блокчейн платформата на IBM и Maersk TradeLens.


Конкурентната платформа предлага услуги за дигитализиране на веригата на доставки, а интеграцията със CMA CGM и MSC донесе данни от почти половината от океанските контейнерни товари в света в мрежата TradeLens.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света