НАЧАЛО Финтех

Пространството на метавселените може да достигне $679 милиарда до 2030 г.

март 10, 2022 23:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пространството на метавселените може да достигне $679 милиарда до 2030 г.

Grand View Research публикува доклад за метавселената, в който се посочват някои оптимистични цифри за развлекателната вселена, с потенциален пазарен размер от $678.8 милиарда до 2030 г.

Данните от проучванe, публикуванo от Grand View Research, показват, че пазарът на метавселената може да се оценява на $678.8 милиарда до 2030 г. През 2021 г. тази цифра се оценява на $38.85 милиарда, а очакваният усложнен годишен темп на растеж (CAGR) през десетилетието е 39.4%.

Прозренията от доклада са в съответствие с мнението за метавселената в момента, като много вътрешни хора в индустрията вярват, че тя ще бъде ключова част от развлекателната индустрия в бъдеще. Докладът отбелязва, че еволюцията на дигиталния свят чрез интернет, заедно с растежа на AR, VR и MR, ще подпомогнат разширяването на метавселената.

Като конкретни примери Grand View Research посочва Fortnite, Roblox, Minecraft, както и децентрализираните проекти на Decentraland и The Sandbox. Всички те имат големи потребителски бази и са ангажирани, като активните месечни потребители надхвърлят общо 600 милиона.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Австралийски NFT стартъп си осигури финансиране в размер на $200 милиона

Фирмата отбеляза нарастващото търсене на дигитални активи и разшири възможностите за B2B и B2C като двигатели за пазара на метавселената. В него обаче се посочва, че кибератаките ще бъдат основен проблем, тъй като светът става все по-дигитален.

Метавселената на ръба на излитане?

С толкова много утвърдени технологични фирми, като Meta и Microsoft, наливащи ресурси в развитието на метавселената, не би било изненадващо да видим реализацията на тези прогнози. Анализаторите рекламират пространството като огнище на развитие, тъй като компаниите се опитват да създадат нови начини за взаимодействие с феновете на големите франчайзи.

Например, Disney също навлиза в пространството и потенциално може да построи увеселителен парк в метавселената. Междувременно Microsoft закупи Activision Blizzard и вероятно ще обмисли използването на големия каталог на IP, за да увеличи предлагането си в сектора.

Изглежда обаче, че някои от новостите за NFT и метавселената избледняват. Данните на Google Trends от по-рано този месец показват, че интересът към пространството спада. Но това може скоро да се промени, ако компаниите за метавселени обявят нови разработки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене