НАЧАЛО Други

Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

ноември 22, 2018 15:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

Новините идващи от Южна Корея показват, че правителството на страната трябва да започне да използва блокчейн за проследяване на цикъла на предлагане на говеждо месо.

Платформа за проследяване на говеждо

Според доклада оповестяващ тази иновация, програмата ще бъде под наблюдението на Министерството на науката и информационните технологии и Министерството на земеделието, храните и селските райони.

Правителството на страната вече определи кога ще стартира платформата – по някое време следващия месец. Платформата за проследяване на говеждото се очаква да започне първоначално в провинция Северна Йеола и след приключване на пробната фаза на операцията се очаква официално демонстриране на национално ниво до януари следващата година.

Съществуващият метод, който се използва за проследяване на животните от раждането до клането в страната, е система за докладване, базирана на хартия. Този метод се счита за отнемащ време, както и за интензивен ресурс.

Според Министерството на информационните и комуникационни технологии (ICТ) „се очаква базираната на блокчейн система да повиши ефикасността и да предотврати измами, дължащи се на неизменния характер на DLT„.

Масoва подкрепа за блокчейн технологията

Правителството на Южна Корея демонстрира голяма подкрепа за блокчейн технологията в последно време. Страната е била последователна, когато става дума за осигуряване на подходяща среда за блокчейн иновации, които да процъфтяват.

Правителството на страната също постъпва правилно като използва блокчейн за по-гладко протичане на работата. Пример за това е пилотният проект за проследяване на говеждо месо. Това е описано като „най-новото гласуване на доверието в DLT от южнокорейското правителство“.

В предишен доклад южнокорейското правителство съобщи, че дойде ли 2019, не по-малко от $4,4 милиарда ще бъдат заделени за развитието на определени индустрии, като блокчейн, изкуствен интелект и шест други. Това бе потвърдено в изявление на южнокорейския финансов министър Ким Донг-ун, в което се казва, че:

Правителството ще се съсредоточи върху популяризирането на големи данни и изкуствен интелект, разработване на блокчейн технология, за да се гарантира сигурността на управлението на данните и да се насърчи споделянето на икономиката.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене