НАЧАЛО Други

Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

НОЕ. 22, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

Новините идващи от Южна Корея показват, че правителството на страната трябва да започне да използва блокчейн за проследяване на цикъла на предлагане на говеждо месо.


Платформа за проследяване на говеждо


Според доклада оповестяващ тази иновация, програмата ще бъде под наблюдението на Министерството на науката и информационните технологии и Министерството на земеделието, храните и селските райони.

Правителството на страната вече определи кога ще стартира платформата - по някое време следващия месец. Платформата за проследяване на говеждото се очаква да започне първоначално в провинция Северна Йеола и след приключване на пробната фаза на операцията се очаква официално демонстриране на национално ниво до януари следващата година.

Съществуващият метод, който се използва за проследяване на животните от раждането до клането в страната, е система за докладване, базирана на хартия. Този метод се счита за отнемащ време, както и за интензивен ресурс.

Според Министерството на информационните и комуникационни технологии (ICТ) "се очаква базираната на блокчейн система да повиши ефикасността и да предотврати измами, дължащи се на неизменния характер на DLT".


Масoва подкрепа за блокчейн технологията


Правителството на Южна Корея демонстрира голяма подкрепа за блокчейн технологията в последно време. Страната е била последователна, когато става дума за осигуряване на подходяща среда за блокчейн иновации, които да процъфтяват.

Правителството на страната също постъпва правилно като използва блокчейн за по-гладко протичане на работата. Пример за това е пилотният проект за проследяване на говеждо месо. Това е описано като "най-новото гласуване на доверието в DLT от южнокорейското правителство".

В предишен доклад южнокорейското правителство съобщи, че дойде ли 2019, не по-малко от $4,4 милиарда ще бъдат заделени за развитието на определени индустрии, като блокчейн, изкуствен интелект и шест други. Това бе потвърдено в изявление на южнокорейския финансов министър Ким Донг-ун, в което се казва, че:

Правителството ще се съсредоточи върху популяризирането на големи данни и изкуствен интелект, разработване на блокчейн технология, за да се гарантира сигурността на управлението на данните и да се насърчи споделянето на икономиката.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света