НАЧАЛО Други

Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

НОЕ. 22, 2018 15:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Проследяване на говеждо месо чрез блокчейн

Новините идващи от Южна Корея показват, че правителството на страната трябва да започне да използва блокчейн за проследяване на цикъла на предлагане на говеждо месо.


Платформа за проследяване на говеждо


Според доклада оповестяващ тази иновация, програмата ще бъде под наблюдението на Министерството на науката и информационните технологии и Министерството на земеделието, храните и селските райони.

Правителството на страната вече определи кога ще стартира платформата - по някое време следващия месец. Платформата за проследяване на говеждото се очаква да започне първоначално в провинция Северна Йеола и след приключване на пробната фаза на операцията се очаква официално демонстриране на национално ниво до януари следващата година.

Съществуващият метод, който се използва за проследяване на животните от раждането до клането в страната, е система за докладване, базирана на хартия. Този метод се счита за отнемащ време, както и за интензивен ресурс.

Според Министерството на информационните и комуникационни технологии (ICТ) "се очаква базираната на блокчейн система да повиши ефикасността и да предотврати измами, дължащи се на неизменния характер на DLT".


Масoва подкрепа за блокчейн технологията


Правителството на Южна Корея демонстрира голяма подкрепа за блокчейн технологията в последно време. Страната е била последователна, когато става дума за осигуряване на подходяща среда за блокчейн иновации, които да процъфтяват.

Правителството на страната също постъпва правилно като използва блокчейн за по-гладко протичане на работата. Пример за това е пилотният проект за проследяване на говеждо месо. Това е описано като "най-новото гласуване на доверието в DLT от южнокорейското правителство".

В предишен доклад южнокорейското правителство съобщи, че дойде ли 2019, не по-малко от $4,4 милиарда ще бъдат заделени за развитието на определени индустрии, като блокчейн, изкуствен интелект и шест други. Това бе потвърдено в изявление на южнокорейския финансов министър Ким Донг-ун, в което се казва, че:

Правителството ще се съсредоточи върху популяризирането на големи данни и изкуствен интелект, разработване на блокчейн технология, за да се гарантира сигурността на управлението на данните и да се насърчи споделянето на икономиката.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света